Nieuws Mechelen Office Depot bekroond voor MVO-beleid

Office Depot bekroond voor MVO-beleid

Office Depot bekroond voor MVO-beleid

officedepotOffice Depot, met Belgische vestiging in Ruisbroek, boekte in 2015 succes met zijn MVO-beleid. De leverancier van kantoorartikelen onderneemt tal van initiatieven om niet alleen de eigen duurzaamheid, maar ook die van zijn ketenpartners en klanten te verbeteren. Hierdoor heeft Office Depot niet alleen 10.000 ton CO2-uitstoot gecompenseerd, maar ook de Supplier Leadership Award gewonnen.

Office Depot compenseert onder meer alle CO2-uitstoot van alle leveringen aan klanten in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het bedrijf levert dagelijks duizenden bestellingen aan klanten en berekent op basis van erkende normen voor logistieke CO2-metingen de verwachte impact per jaar. Door vervolgens een gelijkwaardige investering te doen in een klimaatproject, verkleint Office Depot zijn CO2-voetafdruk. Hoewel de werkelijke uitstoot in 2015 lager is uitgevallen, werd besloten nog steeds 10.000 ton CO2-uitstoot te compenseren.

Het bedrijf wil echter niet alleen zijn uitstoot compenseren, maar ook verminderen. Holger Bahlke, Senior Quality and Compliance Manager bij Office Depot: “Duurzaamheid is een van onze belangrijkste pijlers. Naast een groeiend assortiment duurzame producten, zoeken we steeds naar nieuwe initiatieven voor duurzaam ondernemen. Klimaatneutraal leveren is er daar slechts een onderdeel van. We willen ook op jaarbasis het aantal ritten verminderen. Dit kan door de verzendverpakkingen optimaal te vullen en slim om te gaan met de verpakkingsmaterialen en –formaten. Op deze manier kan de transportruimte zo efficiënt mogelijk worden benut. Daarnaast werken we nauw samen met onze vervoerders om de routeplanning te optimaliseren.”

Office Depot kijkt terug op een succesvol 2015. Het bedrijf kreeg een groot aantal positieve klantreacties, maar ook internationale erkenning voor zijn gevoerde MVO-beleid. Zo ontving Office Depot een Supplier Leadership Award voor het bevorderen van de duurzaamheid bij zijn klanten. Daarnaast is Office Depot voor het tiende jaar op rij opgenomen in de Dow Jones Sustainability Index die elk jaar per regio benoemt welke grote ondernemingen het meest duurzaam zijn. Bahlke: “Wij zijn blij met deze erkenningen. Klanten benadrukken dat zij onder meer voor Office Depot kiezen, omdat wij hen een duurzame oplossing voor de aanschaf van kantoor- en andere facilitaire producten bieden.”

Office Depot ondersteunde in 2015 drie projecten: het bosbeschermingsproject Kariba REDD+ in Zimbabwe, het windkrachtcentraleproject in Bandirma, Turkije en de bouw van nieuwe, efficiënte ovens in Bamako, Mali. Deze projecten worden gekenmerkt door hun sociale karakter en gaan verder dan klimaatbescherming aangezien ze ook inspelen op thema’s als werkgelegenheid, scholing en gezondheidszorg. Office Depot heeft al toegezegd deze projecten te zullen blijven steunen in 2016.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.