Nieuws Mechelen Ondanks coronacrisis veel Mechelse starters

Ondanks coronacrisis veel Mechelse starters

Schepen Greet Geypen bij de aftrap van de starterswerking vorig jaar

Ondanks coronacrisis veel Mechelse starters

MECHELEN – De coronacrisis schrikt de Mechelaars niet af om te ondernemen. In 2020 werden er in Mechelen 1148 nieuwe ondernemingen opgestart. Daarmee ligt het aantal starters in dezelfde lijn als in 2019 en zelfs hoger dan in 2018, 2017 en 2016.

In volle crisistijd gingen 1148 ondernemers de uitdaging aan om een nieuwe zaak op te starten. Dat zijn er amper 30 minder dan in 2019 maar wel meer dan in 2018, 2017 en 2016 toen er respectievelijk 1019, 883 en 804 starters waren.

“Starten met ondernemen is de voorbije jaren populairder geworden. Ondanks de coronacrisis merken we dat we goed stand houden wat betreft startende ondernemingen in Mechelen. Dat is toch bemoedigend gezien de omstandigheden en stemt ons hoopvol. Ook naar de toekomst toe blijven we volop inzetten om startende ondernemers op weg te helpen en te ondersteunen”, aldus Greet Geypen, schepen van Economie.

In januari van vorig jaar hield de stad een nieuwe starterswerking boven de doopvont. Die heeft als doel om nieuwe ondernemers wegwijs te maken en ondersteuning te bieden bij het opstarten van een nieuwe zaak.  De starterswerking kan daarvoor rekenen op de samenwerking met een aantal partners zoals o.a. Vlaio, Unizo, Voka, VDAB, Starterslabo, Haven, …

De startende ondernemers worden via verschillende gesubsidieerde trajecten ondersteund zoals Sundry Seeds, Siree en het project Manestarters. “We zorgen er vanuit de stad voor dat deze trajecten goed op elkaar afgestemd worden, zodat startende ondernemers de juiste kansen krijgen om te starten in Mechelen”, klinkt het bij Greet Geypen.

Manestarters 
Via Manestarters – een samenwerkingsproject tussen de Stad Mechelen, Thomas More (SPARK), KULeuven (campus De Nayer) en J@M, worden er heel wat nieuwe ondernemers aangetrokken. Manestarters is een on- en offline community voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar uit onze regio.

“We merken dat er bij jongeren heel veel vraag is naar deze begeleiding om te ondernemen. We willen onze jongeren ondersteunen zodat ze hun ambities kunnen waarmaken. Het is leuk dat wij ook ons steentje bijdragen en jongeren kunnen begeleiden naar het ondernemerschap in Mechelen”, aldus Zineb El Boussaadani, voorzitter van J@M.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.