obd De Kwekerij

Ondernemend Lier opent de deuren op Open Bedrijvendag

Voor de 33ste keer organiseert Voka dit jaar de Open Bedrijvendag. Verschillende bedrijven in heel Vlaanderen openen op 1 oktober hun deuren voor al wie eens een kijkje achter de schermen wil nemen. In totaal nemen er dit jaar 235 fysieke en 32 digitale bedrijven deel. De stad Lier is dit jaar een 'hotspot', waar je bij tien bedrijven terechtkan.

"Zowel bij grote en bekende bedrijven als bij starters of innovatieve familiebedrijven valt veel te ontdekken", zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka. "We mogen met z’n allen fier zijn op onze mooie Vlaamse ondernemingen."

In Lier zetten tien bedrijven de deuren open voor het grote publiek op 1 oktober.

Eén van die bedrijven is De Kwekerij, "een broedplaats voor innovatieve, creatieve en circulaire ondernemers". Zij bieden een uitvalsbasis aan voor beginnende ondernemers om hun zaak op te zetten en een netwerk uit te bouwen. Later zorgt De Kwekerij ook voor begeleiding bij het doorstromen naar andere bedrijfslocaties in Lier. In De Kwekerij kunnen bezoekers dus binnenkijken bij niet één, maar meerdere startende ondernemers en in restaurant Neon en ontbijt- en lunchbar Café Normal, die zich ook op de site bevinden.

Lierenaren kunnen ook een kijkje gaan nemen in "dat blauw gebouw", oftewel bij Stijlbeton langs het Netekanaal. Het bedrijf, met wortels die tot in de jaren 1930 reiken, opent dit jaar eenmalig de deuren voor het grote publiek. Daarmee vieren ze hun nieuwe (blauwe) kantoorgebouw en de uitbreiding van hun productiehal.

 

Daarnaast zijn er nog acht andere bedrijven die zich openstellen op 1 oktober, allemaal te ontdekken via een fietsroute die door Voka werd uitgestippeld.

Maar daar stopt het voor de Lierse bedrijven niet. Samen met Voka organiseert Lier4business dit jaar voor de eerste keer de Jongeren Open Bedrijvendag op 2 oktober. Onder leiding van hun school kunnen jongeren dan maar liefst 25 bedrijven ontdekken om hen warm te maken voor een job in een Lierse onderneming.