onsemi mechelen Foto via Onsemi.com

Onsemi wil tot 106 werknemers ontslaan in collectief ontslag, overgebleven activiteiten verhuizen naar Mechelen

Technologiebedrijf Onsemi heeft donderdagmiddag de intentie aangekondigd tot een collectief ontslag van 106 werknemers. De bedoeling is om de vestiging in Oudenaarde te sluiten en de activiteiten verder te zetten vanuit hun locatie in Mechelen.

Het herstructureringsplan dat Onsemi aankondigde omvat de sluiting van de afdelingen product engineering en quality and document control in Oudenaarde en ook een deel van de afdeling intelligent sensing group in Mechelen. Daardoor zullen 90 werknemers in Oudenaarde en 16 werknemers in Mechelen hun job verliezen. De 63 overgebleven werknemers uit Oudenaarde zouden in de toekomst vanuit Mechelen hun functie kunnen verderzetten.

“We begrijpen de impact van de voorgenomen maatregelen op onze werknemers en willen transparant communiceren”, klinkt het bij het technologiebedrijf.

Focus op samenwerking

Het doel van de herstructurering is om de middelen in de Belgische vestigingen te herschikken, kosten te besparen en efficiënter te werk te gaan. Daarmee past het collectieve ontslag in het voornemen van Onsemi’s CEO Hassane El-Khoury om de efficiëntie binnen het bedrijf te verhogen en optimaliseren. Sinds 2021 zijn al verschillende teams binnen het bedrijf samengevoegd.

“Samen werken aan gemeenschappelijke projecten leidt tot kennisdeling, beter gebruik van materiaal, minder vertragingen bij projecten en een hogere productiviteit en betrokkenheid”, legt het bedrijf uit.

Onsemi startte donderdag de informatie- en overlegprocedure volgens de wet-Renault op. Het bedrijf zegt “alles in het werk te stellen om onze werknemers zo goed mogelijk te ondersteunen”.

“Center of excellence in Mechelen”

De site in Mechelen zal geen fabriek worden, maar een “center of excellence”, aldus Karolien Hessels van Onsemi. “Het zal dienen voor de productontwikkeling van high-performing sensing technologies. De site in Mechelen is voor Onsemi een belangrijke site omdat die de strategische expertise in functional safety en process & platform architecture en de SIC-ontwikkeling binnen de PSG-business unit omvat.”