Logistiek centrum Decathlon

Onzekerheid over toekomst distributiecentrum Decathlon in Willebroek

Er bestaat onzekerheid over de toekomst van het logistiek centrum van sportartikelenketen Decathlon in Willebroek. De vakbonden klagen aan dat ze compleet in het ongewisse worden gelaten. “We weten zelfs niet hoeveel mensen er werken. Amazon-achtige toestanden”, aldus ACV Puls-secretaris Erika Lambert.

Volgens de vakbonden verhuisde eerder al de e-commerceafdeling van Decathlon België naar Nederland en is er onzekerheid ontstaan over de toekomst van het distributiecentrum. De vakbonden klagen ook aan dat ze compleet in het ongewisse worden gelaten. “We weten zelf niet precies hoeveel mensen er werken in Willebroek. Op basis van de lijsten voor de sociale verkiezingen schatten we een 240-tal”, zegt ACV Puls-secretaris Erika Lambert.

Decathlon respecteert volgens de vakbonden de regels van het sociaal overleg niet. “Er heerst bij de directie een ongeziene arrogantie. Ze weigeren duiding te geven over hun plannen. Het tart alle verbeelding. Zo kwam de directie zelfs niet opdagen voor een bezoek van de sociale inspectie”, legt Lambert uit.

Het sociaal overleg is een oud zeer bij de Franse keten. De vakbonden dienden zelfs al een strafklacht in tegen het bedrijf.

Dinsdag organiseert het vakbondsfront een actie bij het gemeentehuis van Willebroek, om aandacht te vragen voor de situatie in het distributiecentrum.