Nieuws Mechelen Ook echte mannen mogen huilen

Ook echte mannen mogen huilen

Ook echte mannen mogen huilen

BORNEM – Ramen- & deurengroep Raamwinkel–Peeters schakelt een psycholoog in om het welzijn van zijn werknemers te peilen en waar nodig vervolghulp te bieden aan medewerkers. Echte mannen huilen niet? Toch wel, maar gelukkig heel wat minder met psychologische ondersteuning.

De voorbije drie jaar was er een stijging van het aantal burn-outs met maar liefst 160 procent. Stijn Gryp, hoofd van de dienst Onderneming bij het ACV, stelt dat heel wat bedrijven nog altijd te vrijblijvend met psychosociale risico’s omspringen. Ramen- & deurengroep Raamwinkel – Peeters wil graag bij de besten van de klas behoren. De groep besliste daarom een tijd geleden al om zijn werknemers individuele psychologische ondersteuning aan te bieden.

Het zijn uiteraard uitdagende tijden: thuiswerken, afstand houden, voortdurend mondmaskers dragen, niet kunnen afspreken met familie of vrienden, niet op reis kunnen gaan en winkelen onder strikte voorwaarden. Het leven is nog nooit zo onzeker geweest, op allerlei fronten, en dat vreet aan mensen. Aan hun motivatie, hun energiepeil, hun stressniveau en hun weerbaarheid.

We merken dat ook in ons bedrijf”, vertelt CEO Serge Vanhaverbeke. “Jaarlijks kopen 2500 consumenten bij ons en stellen we vast dat almaar meer klanten een korter lontje hebben: de reacties zijn minder vriendelijk, het geduld raakt sneller op, de bedankingen blijven achterwege… Dat moeizamere contact met de klant vreet ook aan ons team. Door het verplichte thuiswerk is het als organisatie bovendien niet altijd evident om de vinger aan de pols te houden. We willen te allen tijde vermijden dat de emotionele noden van onze werknemers onder de radar blijven. Daarom beslisten we een psycholoog mee aan boord te nemen om onze mensen de kans te geven écht te uiten hoe ze zich voelen.”

Er heerst nog altijd een groot taboe rond onze mentale gezondheid, ondervond Serge. “Zeker als je in een mannenwereld zoals de bouwsector actief bent, is het niet altijd evident toe te geven dat je psychologische hulp zoekt.”
Toch ontdekte hij dat zijn werknemers wél te vinden waren voor een persoonlijk consult met een psycholoog, ‘aangeboden door het huis’. “Het geeft hen het gevoel dat ze gehoord worden en dat de bedrijfsleiding oprecht met hen begaan is.”

“Al onze werknemers krijgen nu een persoonlijk gesprek met een psycholoog. Zo hopen we erger te voorkomen en onze werknemers te behoeden voor burn-outs en depressies”, besluit Serge.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Puurs-Sint-Amands
Puurs-Sint-Amands

Interieurglas in een nieuw kleedje

PUURS – Het familiebedrijf Interieurglas uit Puurs werkte de afgelopen maanden aan een complete rebranding. Ondertussen staat er een nieuwe… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.