Oona Noyen

Oona Noyen van MOoN staat in de finale van ‘strafste onderneemster van Mechelen’

De zoektocht naar Dé strafste onderneemster van Mechelen nadert zijn ontknoping. Aan de hand van een persoonlijk portret stellen Made in Mechelen en Gazet van Antwerpen deze week de vijf genomineerden voor. Vandaag: Oona Noyen van HR-bedrijf MOoN.

Voor de 35-jarige Oona uit is het leven een groot avontuur. Vier jaar geleden startte ze haar eigen HR-agentschap op en ook thuis wordt ze constant uitgedaagd door haar kinderen van 2 en 3 jaar oud.

“Het is een uitdagende, maar oh zo verrijkende rollercoaster. Elke dag met hen is een nieuw avontuur vol verrassingen en onvoorwaardelijke liefde”, vertelt Oona. “En mijn agentschap is mijn tweede thuis, een plek waar ambitie en vrouwelijke kracht hand in hand gaan en ik mijn kracht en expertise samen met twintig andere powervrouwen kan inzetten om anderen te helpen groeien.”

“Naast mijn drukke leven als ondernemer en moeder vind ik het ook belangrijk om tijd te maken voor mezelf. Ik ben sportief, hou ervan om te lachen en de wereld te ontdekken”, gaat ze verder. “Ik leef mijn leven vol passie, of het nu gaat om mijn werk, mijn gezin of mijn persoonlijke interesses. Mijn leven is een prachtige chaos waar ik elke seconde van geniet.”

Met veertien jaar HR-ervaring op zak geeft Oona met haar HR-agentschap MOoN “advies met de hoofdletter A”. Niet alleen in België en Europa, maar sinds vorig jaar ook in de Verenigde Arabische Emiraten, waar MOoN nu ook een uitvalsbasis heeft. “Ons klantenbestand is een bonte verzameling van sectoren en industrieën”, legt ze uit. “Van banking tot finance, van logistiek tot marketing, sales, engineering, IT, horeca, retail en automotive. Wij kennen geen grenzen en willen een verlengstuk te zijn voor onze klanten op élk HR-gebied: recruitement, learning & development en payroll.”

“Als oprichter en zaakvoerder van MOoN draag ik met trots de titel van HR Expert. En naast mij staat Ellen Vertongen, die inmiddels de rol van vennoot op zich heeft genomen. Samen vormen we een dynamisch duo en streven we er naar om MOoN verder te laten schitteren voor onszelf en voor onze klanten.”

Haar inspiratie haalde ze naar eigen zeggen uit slechte werkgevers. “Na drie jaar, ik was toen 21, wist ik het al zeker: ik kan dit beter”, vertelt Oona. “Mijn ouders en grootouders waren ook ondernemers dus ik wist wat me te doen stond. ‘Als je veel wilt, moet je hard werken’ is een mantra dat is van jongs af heb meegekregen en omarmd. Al heb ik mijn nominatie zonder twijfel ook te danken aan mijn team en mijn man.”

“’Stronger together’ is voor mij dan ook niet zomaar een slogan. Ik sta volledig achter de kracht van powervrouwen. We zijn zo veel meer dan ‘mama’s’ of ‘de vrouw van’. Daarom geloof ik ook niet in het creëren van concurrenten. Ik zie hen liever transformeren in concullega’s, of nog beter, in collega’s”, besluit ze. “Ik geloof oprecht dat wij, door die mentaliteit te omarmen en uit te dragen, een bron van inspiratie kunnen zijn voor veel vrouwen.”

Stemmen op Oona, of een van onze andere straffe onderneemsters, kan nog tot en met 3 maart via https://www.made-in.be/strafste-onderneemster/.