Nieuws Mechelen Open deur bij 10 werven van Willemen

Open deur bij 10 werven van Willemen

Open deur bij 10 werven van Willemen

OWD2016De Mechelse bouwgroep Willemen neemt op zondag 22 mei traditiegetrouw deel aan Open Wervendag. Vorig jaar nam Willemen deel met zes werven, en dit jaar zijn het er zelfs tien.

In Mechelen kunnen bezoekers een kijkje gaan nemen op de werf van het AFAS voetbalstadion van KV Mechelen aan de Kleine Nieuwendijkstraat en bij de werken aan de spoorbypass, de grootste werf van Mechelen.

Willemen is momenteel druk bezig met de tweede fase van de verbouwing van het voetbalstadion van KV. Achter het doel worden nieuwe staan- en zitplaatsen, loges, skyboxen, een kinderdagverblijf en kantoorruimtes opgetrokken. De capaciteit van het stadion stijgt zo tegen de start van het nieuwe voetbalseizoen van 13.000 naar 18.500 plaatsen. Op Open Wervendag zal de nieuwe tribune achter het doel al grotendeels opgebouwd zijn. Bezoekers krijgen dan een goed idee van hoe de tribune er zal uitzien en welk zicht de supporters zullen hebben op het veld.

De werf van de tangent aan het Douaneplein in Mechelen zal ongetwijfeld ook veel bezoekers krijgen. Sinds 2013 wordt volop gebouwd aan een nieuwe spoorbypass van 3,2 kilometer. Daarnaast komt er een nieuwe verbindingsweg tussen Mechelen-Zuid en de N15 aan de Nekkerhal in het noorden van de stad. Eind 2018 moet het autoverkeer vanuit Brussel naar Mechelen probleemloos onder de spoorlijn kunnen doorrijden. Tijdens Open Wervendag is een bezoek mogelijk aan wat de grootste werf ooit in Mechelen wordt genoemd.

De overige open werven zijn die van de School van Morgen in Borsbeek, de fiets- en voetgangerstunnel aan de Boeveriepoort in Sint-Michiels Brugge, het cultuurcentrum in Zaventem, de residentie Bootsman Jonsen in Oostende, residentie ’t Veer in Tielrode, residentie Artevelde Plaza in De Panne en residentie Filteint in Sint-Niklaas.

Op Open Wervendag 22 mei, een initiatief van de Confederatie Bouw, zijn de werven toegankelijk van 10 tot 17 uur.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.