Bokrijk Lierse herberg Foto: Bokrijk

Openluchtmuseum Bokrijk en stad Lier gaan samenwerken bij restauratie van Lierse herberg ‘In Sint-Gummarus’

Openluchtmuseum Bokrijk gaat de historische, Lierse herberg In Sint-Gummarus restaureren. De stad Lier en het Openluchtmuseum Bokrijk werken nu samen aan een programma voor Lierse bezoekers tijdens de restauratiewerken. Lierenaars zullen onder andere twee maanden gratis toegang krijgen tot het Openluchtmuseum.

Sinds 1957 staat de Lierse herberg in Bokrijk, en is het de plek waar je pauzeert voor een hapje en een drankje tijdens je bezoek aan het Openluchtmuseum.

Deze historische herberg werd in 1775 gebouwd aan de Berlaarsesteenweg in Lier, een van de belangrijke invalswegen naar de stad. In de jaren vijftig werd In Sint-Gummarus onteigend voor de bouw van een brug over het nieuwe Netekanaal. Op verzoek van conservator Jozef Weyns werd de herberg in 1955 afgebroken om vervolgens heropgebouwd te worden in het Openluchtmuseum Bokrijk.

De stad Lier en het Openluchtmuseum Bokrijk werken nu samen aan een programma voor Lierse bezoekers tijdens de restauratiewerken. Zo zullen Lierenaars gedurende twee maanden gratis toegang krijgen tot Openluchtmuseum Bokrijk, komt er een Lierse dag met activiteiten op maat voor een honderdtal personen, wordt er een lezing georganiseerd in Lier over de herberg, enzovoort.

“In een eerste stap zullen we Lierenaars vragen of ze foto’s en verhalen over de herberg met ons kunnen delen.”

Meer weten? Hou De Peperbus en de online kanalen van de stad in de gaten.