00_voorblad_textiel

Opnieuw & Co is megasucces in Duffel

DUFFEL – Veertien jaar na de opening is de megastore van Opnieuw & Co in Duffel ook een megasucces geworden. in 2017 hebben 107.513 klanten samen 632.598 goederen gekocht in de kringloopwinkel.

Opnieuw & Co, gevestigd aan de Hondiuslaan in Duffel, is in zijn veertienjarig bestaan enorm gegroeid. Toen de winkel de deuren opende, waren er tien medewerkers. Nu is het personeelsbestand gegroeid tot 46.

De voorkeur van de klanten gaat in Duffel volgens de medewerkers duidelijk uit naar textiel. “Maar dat wil niet zeggen dat dit het enige is waar klanten voor komen. Het aanbod in onze winkels is zeer groot. Van fietsen, boeken, kleding, speelgoed, huisraad en meubelen tot elektro waar een jaar garantie op wordt gegeven.”

Vieren

De veertiende verjaardag van het Opnieuw & Co-filiaal wordt gevierd op 20 januari. Dan worden alle klanten getracteerd op een glaasje cava of fruitsap en hartjeswafels. Daarnaast krijgen ze 10% korting op alle goederen.

Opnieuw & Co is een kringloopcentrum dat herbruikbare goederen opnieuw in omloop brengt. De vzw werd in 1995 in Lier opgericht door stichter en directeur Koen Goemans. Ondertussen groeide Opnieuw & Co uit tot een grote organisatie met meer dan 400 werknemers en winkels in Lier, Duffel, Mortsel, Kontich en Kessel.

Het multiculturele bedrijf zet ook in op sociaal verantwoord ondernemen. Zo creëert het kansen voor tewerkstelling voor laaggeschoolden en langdurig werklozen.