opnieuw

Opnieuw & Co krijgt flink bedrag van Vlaamse overheid

LIER/KESSEL/DUFFEL – Maatwerkbedrijf Opnieuw & Co dat kringwinkels heeft in o.a. Duffel, Kessel en Lier heeft van de Vlaamse overheid een extra subsidie van 65.000 euro gekregen.

“We hebben de subsidie gekregen van Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw Hilde Crevits”, zegt Koen Goemans, directeur van Opnieuw & Co.

“De oproep van de Vlaamse overheid was gericht aan alle maatwerkbedrijven (de vroegere sociale en beschutte werkplaatsen). We hebben twee keer 65.000 euro toegezegd gekregen. Een deel van het noodzakelijke geld leggen we zelf op tafel (overheid 80% en wijzelf 20%).”

De eerste subsidie werd toegekend in functie van kwaliteitszorg. “Het nieuwe maatwerkdecreet legt op het vlak van kwaliteitszorg verplichtingen op. Om daar als maatwerkbedrijf makkelijker aan te voldoen, kreeg je de mogelijkheid om een subsidie-aanvraag hierrond in te dienen. We gaan met het geld vakmensen onder de arm nemen en zien dat we het kwaliteitslabel halen.”

Het andere subsidiedossier dat nu goedgekeurd werd, gaat over mobiliteit en ergonomie.

“Ergonomie gaat concreet over verstelbare tafels voor de mensen die goederen voorzien van prijzen voor onze vijf kringwinkels. Mobiliteit gaat over woon-werk verplaatsingen, om die via een fietsplan meer met de fiets te laten gebeuren. Concreet zullen er fietsen en elektrische fietsen aangekocht worden voor de maatwerkers.”