Opnieuw & Co opent nieuwe megastore

Nijlen megastoreOpnieuw & Co heeft het huurcontract ondertekend voor het pand aan de Grote Steenweg 55 in Nijlen. Hier komt een megagrote nieuwe kringwinkel met een oppervlakte van meer dan 1500 m² en 50 eigen parkeerplaatsen. Er komt ook een overdekte fietsstalling. Voor Opnieuw & Co is dit de vijfde kringwinkel. Er zijn al winkels in Lier, Mortsel, Duffel en Kontich.

Directeur Koen Goemans: “Uit cijfers blijkt dat in Nijlen en omgeving het hergebruik van goederen nog flink omhoog kan. Daarom rijpte vijf jaar geleden het plan om in die gemeente een kringwinkel te openen. We zijn dan ook heel blij dat we na lang zoeken een geschikt pand hebben gevonden. In juni gaat de megastore van Opnieuw & Co open in Nijlen.”

Opnieuw & Co is een sociale werkplaats en heeft vandaag 280 medewerkers in dienst. Na de start van de nieuwe winkel in Nijlen telt de personeelsgroep 320 medewerkers. De Nijlense vestiging levert dus 40 extra jobs op. Vanwege deze uitbreiding is Opnieuw & Co nog dringend op zoek naar vier werkbegeleiders en een administratief beheerder. Meer informatie vind je op Facebook en op de website van Opnieuw & Co.

Koen Goemans is blij met de groei van de organisatie. “Als vereniging zonder winstoogmerk zijn we na 19 jaar gegroeid tot een grote organisatie die zich bekwaamd heeft in sociale tewerkstelling en op ecologisch vlak in hergebruik via kringwinkels in de regio Antwerpen-Zuid en Lier. Dit was vooral mogelijk door de groeiende klantengroep die hoe langer hoe meer de noodzaak van het hergebruiken van goederen inziet. En dat kan ook dankzij de steun van de tien gemeentebesturen en de Vlaamse overheid die de noodzakelijke subsidies verlenen voor onze werkingskosten.”

Het systeem van Opnieuw & Co levert volgens Goemans alleen maar winnaars op. “Wie goederen schenkt, zorgt voor hergebruik en wint een goed gevoel. Wie goederen koopt wint, want hij betaalt een lagere prijs. De medewerker wint een job. De natuur wint, want al onze goederen krijgen een tweede leven en de afvalberg wordt kleiner.”