Opnieuw & Co Het gebouw van Opnieuw & Co aan de Antwerpsesteenweg wordt te klein.

Opnieuw & Co zoekt nieuw pand in Lier

LIER – Opnieuw & Co gaat voor zijn vestiging in Lier op zoek naar een nieuwe locatie. Het huidige pand aan de Antwerpsesteenweg is na tien jaar te klein geworden, zo mocht ook blijken uit de verkoopcijfers van vorig jaar.

Kringloopwinkel Opnieuw & Co werd in 1995 opgericht en nam toen in Lier de voormalige cinemazaal Rubens in gebruik. Sinds 2008 heeft men zich gevestigd aan de Antwerpsesteenweg, vlakbij de ring. Maar ook die locatie is nu dus stilaan te klein aan het worden.

Directeur van Opnieuw & Co, Koen Goemans: “We zijn een beetje het slachtoffer van ons eigen succes, want de Lierenaar vindt vlot de weg naar onze winkel. Vorig jaar mochten we 45.893 klanten verwelkomen. Die stonden allemaal samen in voor 290.376 verkochte stuks. Een aantal dat de komende jaren alleen maar zal toenemen. Ons huidige gebouw van 400 vierkante meter botst daarom tegen zijn limieten aan. Wij hopen in Lier op termijn naar een groter pand van 1500 vierkante meter te verhuizen en zijn daarvoor de zoektocht net gestart.”

Bij Opnieuw & Co werken meer dan 400 mensen, waarvan 22 vast in Lier. De kringloopwinkel heeft ook vestigingen in Duffel, Nijlen, Mortsel en Kontich. Op 13 oktober bestaat Opnieuw & Co exact 23 jaar en worden bezoekers extra in de watten gelegd met een glaasje cava en kortingen op alle producten.