opnieuw en co lier

Opnieuw&Co opent pop-upboetiek in Lierse Antwerpsestraat

Kringloopcentrum Opnieuw & Co opent vanaf 10 mei een pop-upboetiek in het voormalige winkelpand van C&A in het centrum Lier, dat de stad omdoopte tot ‘Shoppen in Lier: Pop-Ups!’

De komende zes maanden kunnen Lierenaars en toeristen naar hartenlust kringlopen in de Antwerpsestraat. Het is de eerste keer dat Opnieuw & Co een boetiek opent waar enkel kleding te koop zal zijn.

“Het is een experiment om te kijken of voorbijgangers in een winkelstraat ook interesse hebben in tweedehandskleding. Je vindt er van dinsdag tot zaterdag een groot aanbod aan zomerkledij, in zeer goede staat en aan scherpe prijzen. Alle dagen zullen er nieuwe goederen worden aangevuld”, legt Koen Goemans, directeur van Opnieuw & Co, uit.

“Stad Lier kwam zelf met het voorstel naar Opnieuw & Co, en daar hadden we wel oren naar. We zijn ervan overtuigd dat onze winkel een mooie aanvulling is in de winkelstraat en een grote aantrekkingskracht heeft.”

Twee extra jobs

“Het doel is om Lierenaars en toeristen te laten zien dat tweedehands geen tweede keuze hoeft te zijn. Door producten te hergebruiken, bespaar je enorm veel grondstoffen. Zo bespaar je op een tweedehandsjeansbroek 7.000 liter water”, legt Goemans uit. “Het grote en kwaliteitsvolle aanbod in de boetiek zou de mensen twee keer moeten doen nadenken. Bovendien werkt het kringloopcentrum binnen de sociale tewerkstelling en zorgt deze winkel voor twee extra jobs.”

Wie de kringloopmicrobe te pakken heeft en op zoek is naar meer, kan steeds terecht in de megastore van Opnieuw & Co op de Antwerpsesteenweg 391 of in een van hun andere winkels. “Daar kan je naast tweedehandskleding ook meubels, huisraad, speelgoed en nog veel meer scoren.” In de pop-upboetiek kan je enkel gedragen kledij binnenbrengen. Andere bruikbare goederen breng je best naar het geefpunt aan de grote winkel.

De kledingboetiek van Opnieuw & Co ligt in de Antwerpsestraat nummer 3/7 in Lier. De winkel is open van dinsdag tot en met zaterdag van 10 tot 18 uur.