Nieuws Mechelen Oprichting Logistics Solutions Integration afdeling bij Toyota Material Handling

Oprichting Logistics Solutions Integration afdeling bij Toyota Material Handling

Oprichting Logistics Solutions Integration afdeling bij Toyota Material Handling

WILLEBROEK – In februari 2017 kondigde Toyota Industries Corporation de overname aan van het Amerikaanse bedrijf Bastian Solutions LLC. Deze overname bracht Toyota ertoe om Logistics Solutions Integration op te richten, een organisatie die kant-en-klare oplossingen levert in de geautomatiseerde material handling industrie, met speciale aandacht voor vijf Europese landen: Spanje, Italië, Nederland, Zweden en België.

De coronacrisis zal onrechtstreeks leiden tot een versnelling van de evolutie naar een industrie 4.0 waarbinnen alle systemen met elkaar verbonden zijn en met elkaar communiceren. Toyota Material Handling had reeds besloten om deze transformatie te stimuleren met de aankoop van het Amerikaanse Bastian Solutions. De kennis van dit bedrijf werd ondertussen ondergebracht in de Logistics Solutions Integration afdeling van Toyota Material Handling.

“De geschiedenis van Logistics Solutions begon in de jaren tachtig toen de eerste automatische machines werden gelanceerd. Met ruim 30 jaar ervaring zijn we nu meer dan ooit klaar voor de transitie van de traditionele material handling naar automation en advanced logistics solutions”, aldus Hugues Van Espen, Managing Director bij Toyota Material Handling Belgium.

Het doel van Toyota is om alternatieven aan te reiken binnen automatisering. Het gaat dan over onder meer geïntegreerde systemen, robotica, transportbanden, augmented reality, onbemande voertuigen met software die een volledig geautomatiseerde operatie plannen, coördineren en uitvoeren, enzovoort.

“Wij zijn verantwoordelijk voor de toekomst van onze klanten”, gaat Van Espen verder. “De COVID-19 crisis heeft in dat verband een aantal opportuniteiten aangeboden. Het is dan ook een enorme troef dat we deze nieuwe oplossingen aan ons aanbod kunnen toevoegen.”

“Ons doel is om het automation portfolio van Toyota te diversifiëren”, vertelt Luis Sullivan, National Head of Systems Integration voor België. “Het is onze ambitie om kant-en-klare oplossingen te ontwerpen en af te leveren voor klanten in de geautomatiseerde material handling industrie.”

Eerste toepassingen in België
“We hebben intussen al twee systemen operationeel gekregen en werken op dit moment een interessant project uit rond een automatisch hoogbouwmagazijn voor pallets, met de nodige automatisering voor de invoer en uitvoer”, aldus Philip Van Oevelen, Logistics Solutions Senior Consultant bij Toyota Material Handling Belgium. “We zien veel interesse in de Belgische markt. Maar zeker niet alleen voor geautomatiseerde palletmagazijnen. Er is een trend naar opslag per doos, bak of unit en de daarbij horende automatische opslag en pickingsystemen. Bedrijven die het meeste interesse tonen zijn vaak KMO’s met een ruime logistieke flow, waarbij één of meerdere delen onderwerp van een studie kunnen zijn. Met een kleine of grote automatisering als oplossing.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Puurs
Puurs

Minibos op bedrijventerrein

PUURS – Op het bedrijventerrein langs de A12 in Puurs, waar logistiek bedrijf Fiege is gevestigd, werd vrijdag de eerste… Lees meer

Meest gelezen in deze regio