Nieuws Mechelen Opwaardering hoek Lostraat en Liersesteenweg

Opwaardering hoek Lostraat en Liersesteenweg

Opwaardering hoek Lostraat en Liersesteenweg

HEIST-OP-DEN-BERG – Op de hoek van de de Liersesteenweg en de Lostraat in Heist-op-den-Berg is de afbraak begonnen van de Sleeplife winkel. Eerder werden er op dezelfde plaats ook al een aantal huizen en een tankstation afgebroken. In het najaar zullen Gamma en Sleeplife er een nieuw pand betrekken.

De initiatiefnemer van het project is Bert De Kepper van Sleeplife en Puur Wonen. De plannen bestonden al een tijdje maar er waren altijd wel procedures en bezwaren die roet in het eten strooiden.

“Ik had een afbraakvergunning aangevraagd voor het tankstation en de huisjes, maar mocht niks doen vooraleer de hele papiermolen in orde was. Tegelijk werd ik wel belast voor verloedering. Voor Heist denk ik dus dat het echt een goeie zaak is dat deze hoek nu eindelijk een mooie functie krijgt”, zegt hij aan Gazet van Antwerpen.

Ook Gamma was al even op zoek naar een pand buiten het centrum van Heist-op-den-Berg. “Zo‘n twee jaar geleden zijn we uiteindelijk met iedereen aan tafel geraakt, inclusief de gedeputeerden van de provincie, en is er consensus gekomen”, zegt De Kepper.

De in- en uitrit van het nieuwe winkelcomplex zal in de Lostraat komen.  Langs de N10 wordt het terrein volledig afgesloten. Na de afbraak van de voormalige Sleeplife-winkel begint op het terrein de opbouw van een modern winkelpand met ongeveer negentig parkeerplaatsen en groenvoorziening. 3500 m² is bested voor Gamma, 1500 m² voor Sleeplife.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.