Ordina sluit eerste halfjaar winstgevend af

OrdinaICT-dienstverlener Ordina, met Belgisch hoofdkantoor in Mechelen, sluit het eerste halfjaar van 2016 af met een winst van drie miljoen euro. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van Ordina. Dit betekent een forse stijging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Toen draaide het bedrijf nog een verlies van 3,9 miljoen euro.

Naast de winststijging ziet het bedrijf ook zijn omzet stijgen. Die bedraagt in het eerste halfjaar van 2016 177,8 miljoen euro, ten opzichte van 172,7 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2015. De omzet in België/Luxemburg heeft zich positief ontwikkeld. Die steeg met 20,6 procent. In Nederland is echter sprake van een krimp van 1,8 procent.

Stépan Breedveld, CEO van Ordina: "We sluiten het eerste halfjaar winstgevend af. De verbetering ten opzichte van vorig jaar wordt gedreven door continuering van de sterke prestaties van de divisie België/Luxemburg en het besparingsprogramma in Nederland. De omzet in België/Luxemburg heeft zich opnieuw positief ontwikkeld terwijl in Nederland sprake is van lichte krimp."

Door rendementsverbetering en solide werkkapitaalmanagement is Ordina schuldenvrij per halfjaar.

"De aangescherpte strategie levert resultaat op. De komende periode zal worden gefocust op verdere ontwikkeling van de key accounts en het innovatiecluster enerzijds en de werving en het behoud van medewerkers anderzijds. Om de betrokkenheid van onze medewerkers te verhogen, zijn in de zomermaanden meer dan veertig strategie- en inspiratiesessies georganiseerd waarin de strategie van Ordina voor al onze medewerkers nader werd toegelicht en besproken."