BeeVee 2 Foto: Erik Van Eycken

Organisatoren tevreden over eerste BeeVee-beurs: “We hebben mensen overtuigd”

De organisatoren van de beurs ‘BeeVee’ (Bonheidens Elektrische Voertuigen-Event) in de Dijledonksite in deelgemeente Rijmenam zijn meer dan tevreden over de eerste editie. “We hebben bij sommigen voor opheldering gezorgd.”

De organisatoren van de eerste BeeVee-beurs in de Dijledonksite in Rijmenam reageren tevreden over hun eerste evenement. De bedoeling was om mensen te inspireren en te laten proeven van elektrische mobiliteit. Vrijdagavond verzamelden 150 ondernemers voor een debat over de elektrificatie van voertuigen, zaterdag stonden de deuren open voor het grote publiek.

 

 

Duizend bezoekers

“Na 150 ondernemers op vrijdagavond, kregen we zaterdag ongeveer duizend mensen over de vloer wat mooi is voor een eerste editie”, zegt schepen van Mobiliteit Bart Vanmarcke (Open Vld). Aanwezigen kregen de kans om een testrit te maken met een elektrische scooter of wagen. “Tientallen hebben van de mogelijkheid gebruikgemaakt”, vertelt de schepen.

 

Onbekend

Een heel pak concessionarissen uit de regio tekenden present waaronder Polestar, Jaguar, Renault, BMW Ottevaere, Volvo en Kia Vermant, Van Mossel en Autonatie Group. “De concessionarissen zijn vragende partij voor een nieuwe editie van BeeVee. Binnenkort gaan we evalueren en bekijken of dat mogelijk en opportuun is”, zegt Vanmarcke. Hij is uiterst tevreden dat het hele organisatieteam mensen heeft kunnen overtuigen om de stap naar de elektrificatie te maken. “Het was ons meteen duidelijk dat de elektrificatie van voertuigen voor velen nog een onbekende is. Daar hebben we verandering in kunnen brengen.”