Out Of Office met Michel Poels (Ciweld): “De doorgedreven en onbeheersbare dwang naar plezier maken in het Zillion verhaal, spreekt me enorm aan”

Tijdens de vakantieperiode zijn ook ondernemers ‘Out Of Office’. Tijd dan om het eens niet over ondernemerschap te hebben maar over andere zaken die een mens bezighoudt. Vandaag: Michel Poels van Ciweld.

Wat zijn uw plannen voor deze zomer?

De afgelopen maanden heb ik mezelf bijgeschoold in het 3d tekenprogramma Inventor. Daar heb ik nu een nieuw model Ciweld fietskar in ontworpen. Deze zomer wil ik nog verder vruchten plukken onderdelen in mijn productgamma verder te standaardiseren met behulp van deze software. Ook kijk ik nog uit naar twee exposities later dit jaar.

Wat staat er bovenaan op uw bucketlist?

Dat bovenste item is in mei 2023 reeds gesneuveld. Als uitlaatklep ga ik graag hengelen naar groot formaat karpers. In mei wist ik in Kroatië zo een 32kg exemplaar te vangen. Dat was een unieke ervaring. Ik droom er verder nog van om de komende jaren mijn zaak internationaal uit te bouwen. Dat is al een hele bucketlist op zich.

Waarover bent u tot nu toe het meest tevreden in uw leven?

Mijn studies en werkervaring situeren zich in de metaalsector. Die branche boeit me zo hard en ik kan er eigenlijk geen genoeg van krijgen. Ik ben mezelf dankbaar dat ik daarin de juiste keuzes heb gemaakt.

Ondertussen ben ik ook elf jaar samen met mijn vriendin Katrien. Ze is mijn klankbord, adviseur op niet technische vlakken, ze laat me een koers varen waarvan ik nooit gedacht had ze te mogen of kunnen varen. We zijn als koppel in al die jaren een aanvulling voor elkaar en we blijven elkaar altijd steunen. Dat is mijn echte achterban, mijn extra stuwende kracht om van ons leven een feest te maken. Daar ben ik echt content over.

Wat was uw eerste (studenten)job? En wat heeft u daaruit geleerd?

Als student begon ik op mijn 16 jaar als metselaar diender bij een middelgroot bouwbedrijf. Dit type vakantiejob heb ik gedaan tot dat ik afstudeerde als ingenieur. Op het einde kon ik al zelf profielen stellen om muren te metselen, ik leerde een torenkraan bedienen etc. Die verschillende bouwvakkers hebben me veel trucjes geleerd die ik tot op vandaag nog gebruik. Wat mij het hardste is bijgebleven is dat onderaan de ladder beginnen en jezelf zien groeien je sterker maakt. Als je weet waarover je praat heb je geen moeite om overtuigend over te komen. Dat is een geruststellende uitgangspositie.

Wat gave of superkracht zou u wel willen hebben?

Tijd is mij zo kostbaar dat ik ofwel extra tijd wil kunnen creëren, geen slaap nodig zou hebben ofwel dat ik met professor Barabas in de tijd zou kunnen reizen.

Voor wie neemt u zeker de telefoon op, ook al is het 3 uur ’s nachts?

Dat is sowieso mijn vriendin Katrien. Daar twijfel ik geen seconde over. Er zijn ook nog een aantal vrienden en familieleden waar ik ook voor zou opnemen hoor. Alleen Katrien steekt er wel met kop en nek bovenuit.

Wat is uw vaste bestelling in de frituur?

Een gewone friet met satekruiden, huisgemaakte tartaar, een viandel en een vleeskroket alstublieft!

Wie is uw grote voorbeeld?

In mijn professionele carrière heb ik een aantal CEO’s mogen ontmoeten zoals Raf Iemants van Iemants Arendonk, Johan Van Wassenhove van Denys en Koen Van Looke van Coek Engineering Geel waar ik echt naar op kijk. Elk op hun manier hebben ze bewust en onbewust kennis met mij gedeeld die ik vandaag elke dag opnieuw gebruik. Hoe meer ik groei als ondernemer, hoe meer ik ook hun standpunten begrijp en tegelijk besef hoeveel impact hun denkwijze en aanpak kunnen hebben. Bovenstaande heren zijn stuk voor stuk krakken in hun vak en hun business. Als je kijkt hoe energiek en gedreven ze zijn, dat is super.

Welke serie zou u deze zomer graag nog gezien hebben?

Docu over  The Zillion – The Lost Tapes. De doorgedreven en onbeheersbare dwang naar plezier maken die altijd terugkomt in dat Zillion verhaal, spreekt me enorm aan. Klanten gewoon letterlijk en figuurlijk omver blazen met vernieuwende belevingen en onvergetelijke ervaringen. Die adrenaline die je op dergelijke momenten voelt zit ook in mij als ik werk aan mijn projecten. Iets waar ik mezelf in herken. Dat is echt een ontembare motivatie die in je leeft. Heerlijk gewoon. Dit soort series en verhalen doet me gewoon beseffen dat ik verder moet gaan met wat ik bezig ben.

Welke levenswijsheid zou u graag willen meegeven aan uw kinderen?

Wie je ook bent en wat je ook doet, besef altijd waar je vandaan komt en wie of wat je heeft geholpen heeft om op het punt te staan waar je nu bent in het leven. Vergeet nooit de mensen rondom jezelf die je mee gestuwd hebben naar de successen die je boekt.