Personal. Mechelen

Overname, nieuwe locaties en eigen sportkledinglijn voor multidisciplinaire praktijk

MECHELEN - My Personal Coach Mechelen gaat voortaan verder onder de naam 'personal. Mechelen'. De multidisciplinaire praktijk aan de Koningin Astridlaan barst stilaan uit haar voegen en verhuist daarom naar een nieuwe locatie, waar het wil uitgroeien tot een belevingscentrum.

De keuze voor 'personal. Mechelen' is geen toeval, want bijna 2 jaar nadat een pand op de ring rond Mechelen werd ingenomen, was MPC Mechelen al veel meer geworden dan alleen een coaching praktijk. Samen met de naamsverandering hebben zaakvoerders Sebert Penen en Lara Nerinckx trouwens nog veel meer nieuws in petto.

Nieuwe locatie
"Om te beginnen zijn we met een eigen sportkledinglijn bezig", zegt Sebert. "Voorlopig bestaat er enkel kledij met ons logo op, maar we gaan dit de komende maanden zeker nog verder uitbreiden. Daarnaast zijn we ook in volle onderhandeling voor een grotere locatie. We blijven wel in Mechelen want we willen echt die lokale verankering behouden. Aan de Koningin Astridlaan botsen we tegen onze limieten aan, met bijvoorbeeld slechts één kinéruimte."

Op haar nieuwe locatie, die meer dan dubbel zo groot is als de huidige, wil personal. Mechelen uitgroeien tot een belevingscentrum met ook een outdoor gedeelte. Er komt nog een sportdokter, een osteopaat en een extra kinesist bij. Allemaal freelancers. In 2 jaar tijd is het personeelsbestand zo verdubbeld.

Overname
De formule slaat duidelijk aan, waardoor Penen en Nerinckx nog twee opportuniteiten vastlegden. In De Vleeshalle zal personal. Mechelen vertegenwoordigd zijn met voedingsbegeleiding voor een breder publiek, en er komen ook kortere, thematische projecten. In Putte heeft het ondernemerskoppel dan weer een eerste overname gedaan van een bestaande trainingspraktijk. Penen:"We zijn enorm benieuwd hoe het buiten de stad zal lopen als we ons concept kopiëren. Meer overnames doen, is niet echt onze ambitie maar als er zich in de toekomst nog zo'n opportuniteiten zouden voordoen, sluiten we dat zeker niet uit."