paybix

Payrollstartup Paybix haalt 1,75 miljoen euro groeikapitaal op

Paybix, een jong techbedrijf actief in de automatisering van internationale loonadministratie uit Sint-Katelijne-Waver, haalde in een tweede kapitaalronde 1,75 miljoen euro op, bij 30 investeerders. Daardoor kan de start-up zijn platform verder ontwikkelen.

Paybix werd in 2022 opgericht met als doel de loonadministratie voor internationale bedrijven met minder dan 250 werknemers per land, sneller, eenvoudiger én goedkoper te maken.

Met het kapitaal dat ze ophaalden in de eerste kapitaalronde, een bedrag van 1,2 miljoen euro, kan Paybix zijn software al verder ontwikkelen binnen, maar ook buiten Europa.

“De Europese payroll is de moeilijkste ter wereld. Nu ons platform die onder de knie heeft, kan het connecteren met eender welk lokaal payrollsysteem ter wereld! We zijn het enige platform wereldwijd die dat aanbiedt voor kleine tot middelgrote ondernemingen. We maken het voor die bedrijven mogelijk om in enkele muisklikken de persoons-, contract- en loongegevens van hun werknemers te raadplegen, of die nu in België, Canada of in Australië werken,” zegt mede-oprichter en CEO Hans Joris.

AI-features 

Met het bedrag dat ze tijdens hun tweede kapitaalronde ophaalden, willen ze nog verder uitbreiden. “We willen onze commerciële slagkracht opschalen door meer te investeren in marketing en sales", gaat Hans verder. "Daarnaast willen we ons product verder uitbouwen en de mogelijkheden binnen de tool verbreden. Zo willen we onder meer AI-features integreren in ons platform en onze Employee Self Service, waarin werknemers nu al digitaal hun verlof kunnen aanvragen, verder uitbreiden."

Vandaag wordt het Paybix platform al door zo’n 1.000 werknemers gebruikt. Naar verwachting komen er daar in januari nog zo’n 2.000 bij. De startup zal in 2023 een omzet van ongeveer 100.000 euro draaien. Verwacht wordt dat de omzet tegen eind 2024 zal stijgen tot zo’n 800.000 euro en dat die tegen eind 2027 zo’n 11 miljoen euro zal bedragen.