Nieuws Peloton de Paris opent in Leuven tweede winkel in stijlvolle fietskledij: “Zelfs een bemodderde fiets mag je hier gewoon binnenzetten”

Peloton de Paris opent in Leuven tweede winkel in stijlvolle fietskledij: “Zelfs een bemodderde fiets mag je hier gewoon binnenzetten”

Peloton de Paris opent in Leuven tweede winkel in stijlvolle fietskledij: “Zelfs een bemodderde fiets mag je hier gewoon binnenzetten”

MECHELEN, LEUVEN – Het Belgische merk voor stijlvolle fietskledij “Peloton de Paris opent vandaag zijn tweede concept store op de Vismarkt 10A in Leuven. Naast de eerste winkel in Mechelen kan je voortaan dus ook op de Vismarkt in Leuven terecht voor hippe fietskleding of gewoon een koffie. “Natuurlijk moeten we verkopen om de kosten te betalen, maar we doen het om een koffie te drinken of een ritje te maken met klanten”, zegt mede-eigenaar Stijn De Groef (43).

Wat begon als een Mechelse bar voor fietsers groeide snel uit tot een wereldbekend merk. De fietstenues van Peloton de Paris, vaak geïnspireerd door het Belgische wielerlandschap, gaan tot in Japan over de toonbanken. En nu strijken ze neer in Leuven. “Sinds het WK wielrennen heeft de liefde voor wielrennen in deze stad een echte boost gekregen”, zegt Stijn. “Leuven is een echte fietsstad en dus de ideale locatie voor een nieuwe winkel. We zouden even goed eentje kunnen openen in Londen of Shanghai, maar we willen het stap voor stap aanpakken. Bovendien ligt de echte harde kern van de wielersport toch in Vlaanderen”, zegt de trotse uitbater.

Peloton de Paris is niet zomaar een fietswinkel. Stijn spreekt over een concept store. Een shoppende wielerfanaat kan er zeker het hart ophalen, maar kan ook gewoon even binnenspringen voor een koffie. “Voor ons moet het meer zijn dan gewoon winkelen, een pure transactie. We zijn een ontmoetingsplek voor fietsers. Hier kunnen we samen een koffie drinken of een ritje maken”, zegt Stijn. “We organiseren fietstochten en ontmoeten andere wielerfans. Dat is veel belangrijker dan een tenue verkopen, want dat doen we gewoon om de kosten te betalen.”

Terras

De ideeën van Peloton de Paris zijn nog lang niet uitgeput. “Op termijn denken we ook aan winkels in Gent of Hasselt. We willen heel België laten kennismaken met ons merk”, zegt Stijn. En ook de winkel in Leuven is nog niet klaar. “Binnenkort komt er nog een zithoek bij en tegen de volgende zomer willen we ook een gezellig terras.” De pas geopende winkel ziet er verzorgd uit, maar voor Stijn mag er wel wat modder bij. “Je kan hier bijna letterlijk binnenfietsen. Of hij nu onder de modder zit of niet, je mag je fiets hier overal in de winkel stallen.”

 

De voorgevel van de nieuwe winkel in Leuven. Foto: Sanne Meurice

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.