Roze Mars

People Ware stapt de Roze Mars

LIER – De medewerkers van het Lierse softwarebedrijf PeopleWare nemen sinds 1 oktober deel aan De Roze Mars van Pink Ribbon. Dat is een wandelevent dat mensen wil aansporen om een gezonde levensstijl aan te nemen door meer te bewegen. PeopleWare heeft zelf het online platform voor De Roze Mars gebouwd, en wil zo zijn werknemers op het belang van een gezonde levensstijl wijzen.

De Roze Mars is een initiatief van Pink Ribbon, het goede doel dat strijdt tegen borstkanker, en is gestart op 1 oktober. Medewerkers van PeopleWare zijn ondanks het mindere weer deze dagen toch regelmatig buiten te vinden voor een wandeling, een fietstocht of een looptocht. Hun stappen houden ze bij via een platform dat ze zelf gebouwd hebben.

Marc Schijvaerts, Managing Director bij PeopleWare: “Pink Ribbon is eind 2019 bij ons komen aankloppen met de vraag of we een interactief platform konden bouwen voor De Roze Mars. Aangezien het voor het goede doel is, waren we meteen gewonnen voor het idee.”

Om zoveel mogelijk deelnemers te motiveren om te blijven bewegen, introduceerden PeopleWare en Pink Ribbon verschillende functionaliteiten in het platform. Zo kunnen deelnemers zelf teams samenstellen en zo de competitie aangaan met anderen uit hun bedrijf of omgeving. “Het was de bedoeling om het platform zo laagdrempelig mogelijk te maken. Deelnemers kunnen heel eenvoudig een stappenteller of een smartphone app zoals Google Fit connecteren met het platform. Ze kunnen individueel deelnemen, kunnen teams samenstellen, maar ook evenzeer kunnen bedrijven met elkaar in competitie gaan”, aldus Marc Schijvaerts.

PeopleWare vindt de gezondheid en het welzijn van zijn werknemers erg belangrijk. Zelf meestappen en bewegen tijdens De Roze Mars was een evidentie voor hen. Ondertussen stappen een dertigtal medewerkers elke dag enthousiast mee.

“We merken dat onze medewerkers onderling er een echte competitie van maken en dat is fijn om te zien. Mensen die anders na hun uren amper nog bewogen, gaan plots 2 of 3 keer per dag spontaan wandelen”, aldus Marc Schijvaerts.