Nieuws Mechelen Perita wil B2B-websites gebruiksvriendelijker maken

Perita wil B2B-websites gebruiksvriendelijker maken

Perita wil B2B-websites gebruiksvriendelijker maken

MECHELEN – Het Mechelse Perita trekt ten strijde tegen gebruiksonvriendelijke B2B-websites. “Bedrijven maken steeds dezelfde fouten en laten zo veel omzet liggen.”

“Veel B2B-bedrijven hebben wel een website, maar de meeste scoren enorm laag op het vlak van gebruiksvriendelijkheid, wat zorgt voor veel frustratie bij de gebruikers”, zegt Edwin Waelbers, zaakvoerder van Perita.

Bedrijven maken volgens hem steeds dezelfde fouten:

“De missie en visie van het bedrijf krijgen dikwijls de hoogste prioriteit. Helaas heeft buiten het eigen management of de zaakvoerder geen kat belangstelling in dit soort boodschappen.”

Nieuws publiceren op de website heeft volgens Waelbers ook weinig zin. “Nieuws is enkel belangrijk voor het management van het eigen bedrijf.”

Prijzen of tarieven

“Ook B2B-klanten willen prijzen (of een indicatie) zien, zodat ze kunnen filteren waar en wat ze gaan bestellen. Prijzen consulteren, is met stip het belangrijkste doel van een websitebezoeker. Ze kunnen natuurlijk telefoneren of mailen, maar dat is een drempel, terwijl de prijs-afficherende concurrent maar een paar muisklikken verwijderd is…”

Invulformulieren op contactpagina’s zijn volgens Waelbers vaak nodeloos lang. “Meestal volstaat het om enkel een e-mailadres en een berichtje te vragen. De meeste bedrijven willen een hoop informatie die niet relevant is, en die toch niet wordt gebruikt.”

Hij raadt tevens aan concreet te laten zien welke diensten je aanbiedt. “Wanneer bezoekers je website betreden, krijg je maar enkele seconden om duidelijk te maken “hier moet je zijn, wij hebben wat je zoekt”.  Lukt dit niet, dan gebruiken ze meedogenloos de meeste gevreesde knop ter wereld: de back-button in een browser.”

 

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

hove
hove

Faktor21 is spin off van Websteak

HOVE - Een team van zeven marketing automation-specialisten en digitale experts lanceert ‘FAKTOR21’. Ze willen marketing- en salesteams helpen om… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.