Nieuws Mechelen Peter Everaert van galerij Artisjok wint cultuurprijs Lier

Peter Everaert van galerij Artisjok wint cultuurprijs Lier

Foto: Chris Van Rompaey

Peter Everaert van galerij Artisjok wint cultuurprijs Lier

LIER – De Lierenaars konden dit jaar voor het eerst hun stem uitbrengen voor de cultuurprijs. Een oproep waar massaal op werd ingegaan. De winnaar werd Peter Everaert van pop-galerij Artisjok. Wijlen Piet Eysermans kreeg een Lifetime Achievement Award.

Peter Everaert is de stuwende kracht achter pop-up galerij Artisjok. Met de regelmaat van de klok en, sinds vorig jaar met respect voor de coronamaatregelen, organiseert hij tentoonstellingen op verschillende locaties in de stad. Hij is ook de initiatiefnemer van de graffiti street-art gedoogzone onder de brug van de Ring die in 2020 ingehuldigd werd.

Meer dan 1.000 mensen brachten hun stem uit voor de Lifetime Achievement. Bijna de helft van alle stemmen was voor Piet Eysermans. Piet wordt postuum geëerd voor zijn geleverde werk als voorzitter van Lier Feest, voorzitter van Toneellabo Arlecchino, bestuurslid van vzw Den Bril en organisator van de Pallieterjogging. Piet overleed in september 2020 op 69-jarige leeftijd. 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.