Nieuws Mechelen Petitie van actiegroep Groene Buffer is ‘fake news’ zegt Plopsaqua

Petitie van actiegroep Groene Buffer is ‘fake news’ zegt Plopsaqua

Petitie van actiegroep Groene Buffer is ‘fake news’ zegt Plopsaqua

MECHELEN – Het gekissebis tussen Plopsaqua en de actiegroep Groene Buffer is tot een voorlopig hoogtepunt gekomen. Plopsaqua noemt de petitie van de actiegroep ‘fake news’.

Volgens Plopsaqua stelt de actiegroep Groene Buffer van Mechelen-Zuid in haar online petitie dat het Zennebeemdenbos moet verdwijnen voor de bouw van het waterpark Plopsaqua Mechelen. Dat is niet correct zegt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. “Het bos blijft voor 90% intact en het deel dat verdwijnt wordt elders in de stad dubbel gecompenseerd. Finaal wordt Mechelen hierdoor juist groener.”

De Plopsa Group zegt er op vraag en in overleg met de bewoners ook alles aan te doen om een groen project te realiseren. Daarom worden ook de bufferzones rondom versterkt en wordt de bestaande grasvlakte deels bebost, deels vergroend. Dat gaat om een oppervlakte van 1,8 hectare. Dat is meer dan er verdwijnt. Kortom, het Plopsaquaproject gaat niet ten koste van het groen in Mechelen, wel integendeel. Ook de impact op het Zennebeemdenbos blijft zeer gering.

“We begrijpen zeer goed dat, op basis van de foute informatie die wordt verspreid, mensen een petitie tekenen voor het behoud van het bos. Maar de opgezette petitie van de actiegroep om “het bos te redden” is duidelijk misleidend en fake news. Wij betreuren dan ook dat mensen op deze manier een rad voor de ogen wordt gedraaid”, aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group.

Ondertussen heeft Technopolis gesprekken opgestart om te bekijken of het volledige bosgebied ten zuiden van de projectzone mogelijks in beheer aan Natuurpunt gegeven kan worden. “Vanuit Plopsa juichen we dit initiatief uiteraard enorm toe, gezien dit perfect aansluit op onze ambitie om een project uit te werken met respect voor omgeving en natuur”, besluit Van den Kerkhof.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.