pfizer puurs

Pfizer Puurs wint Europese onderscheiding: “Het succes van de fabriek was zeker geen toevalstreffer”

Pfizer Puurs heeft de Europese onderscheiding van Industrial Excellence Award in de wacht gesleept. Daarmee volgt het farmabedrijf in de voetsporen van bedrijven als Volkswagen, Henkel en HelloFresh. Eerder wonnen ze ook al de Belgische Industrial Excellence Award.

​“Wat Pfizer Puurs heeft bereikt tijdens de COVID-19-pandemie is echt indrukwekkend: ze lanceerden in een recordtijd het vaccin en hebben opgeschaald naar recordvolumes, zonder de levering van de reguliere producten in gevaar te brengen, en dit alles onder omstandigheden van lockdown en social distancing. Het succes van de fabriek was zeker geen toevalstreffer", verklaart Ann Vereecke, professor aan de Vlerick Business School waar de award werd uitgereikt."De wendbaarheid en veerkracht van de organisatie zijn geworteld in een sterk operationeel systeem, het resultaat van een jarenlange toewijding aan voortdurende verbetering. Pfizer Puurs kent een duidelijke en consistente operationele strategie gebaseerd op sterk leiderschap."

De jury, die bestaat uit academici van verschillende Europese business schools, legde dit jaar een extra focus op veerkracht en duurzaamheid en kwam zo bij Pfizer uit als winnaar. De Industrial Excellence Award beloont jaarlijks bedrijven die zich onderscheiden op vlak van innovatie en hun bedrijfsprocessen.

"De innovatie gaat voort" 

Bij Pfizer in Puurs zijn ze tevreden met de onderscheiding. ​“De voorbije jaren hebben we een sterke reputatie opgebouwd als ‘lanceringssite’ voor nieuwe producten. Het COVID-19 vaccin is daar het grootste voorbeeld van. Onze ambitie om elke dag te excelleren, is tekenend voor de mindset van Pfizer Puurs", aldus managing director Luc Van Steenwinkel.

"Kwaliteit en veiligheid staan centraal in alles wat we doen. Dat gaat samen met innovatie, scenariodenken en de focus op leiderschap en autonome teams. Die cultuur heeft ons ongetwijfeld geholpen in de enorme opschaling tot enkele miljarden COVID-vaccins, zonder het volume van onze andere producten te verlagen. Daar zijn we heel trots op. Vandaag hebben we nog heel wat nieuwe producten in onze pijplijn. De innovatie gaat dus voort", besluit hij.