Nieuws Mechelen Philip Declat wordt partner voor de logistieke sector bij ERA

Philip Declat wordt partner voor de logistieke sector bij ERA

Philip Declat wordt partner voor de logistieke sector bij ERA

MECHELEN – Philip Declat (41) vervoegt Expense Reduction Analysts (ERA) als partner. Hij zal zich bezighouden met sales en met de analyse en optimalisatie van de logistieke processen en kosten van klanten uit verschillende sectoren. Declat heeft een uitgebreide ervaring in zowel de financiële als logistieke sector.

Declat zal binnen ERA een dubbele rol vervullen. Hij zal als verkoper actief zijn, maar ook als analist. Als verkoper zal hij zich richten op het werven van nieuwe klanten. Als analist zal hij de bedrijfsprocessen en kosten van klanten in detail analyseren om optimalisaties te kunnen voorstellen. Declat zal in zijn functie als partner bij ERA zijn kennis van twee sectoren en activiteitendomeinen met elkaar kunnen combineren: logistiek en finance. Dankzij zijn vorige werkervaringen heeft hij een uitgebreide kennis van de logistieke wereld, die zeker van pas zal komen in zijn nieuwe rol bij ERA.

Johan Van Delm, Managing Partner bij Expense Reduction Analysts België en Frankrijk: “Wij hadden interesse in Philip Declat als bijkomende partner omdat hij de ins en outs van de logistiek kent en ook graag in dat domein actief wil zijn. Philip is de belichaming van “value through insight” in logistiek. We kunnen voortaan onze klanten dus in nog meer domeinen helpen besparen en efficiënter werken.”

Na zijn studies startte Declat zijn carrière als risk underwriter, bij Euler Hermes kredietverzekeringen. Daar leerde hij bedrijven en groepen kritisch analyseren vanuit het perspectief van een financiële instelling. Hij werkte daarna als Business Controller bij Accenture en Deloitte op projecten voor onder meer UCB, Inbev, Japan Tobacco International & BASF. Daarna maakte hij als business controller de overstap naar de logistieke sector bij XPO Logistics, om daar verder door te groeien naar het management. Na XPO Logistics vervoegde hij de Ahlers groep, eerst als Finance Director en daarna als General Manager.

Volgens Philip Declat biedt de job bij ERA de juiste afwisseling tussen analysewerk en business development. “Als partners komen we in contact met leidinggevenden in heel wat verschillende bedrijven. We kunnen interessante discussies voeren op C-level. Ik weet hoe moeilijk het is voor logistieke bedrijven om ervoor te zorgen dat (al) je activiteiten winstgevend zijn. Anderzijds leggen buitenlandse hoofdkwartieren de Belgische branche vaak harde budgetten op voor hun logistieke activiteiten, die dus erg moeilijk te halen zijn. Ik zal hierbij echt kunnen helpen, en daar kijk ik naar uit.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lier
Lier

Corfima gaat van start in Lier

LIER – Corfima is een kantoor dat nationale en internationale ondersteuning en advies geeft fusies, overnames en vastgoedoperaties onder vennootschapsvorm.… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.