Nieuws Mechelen Pianowinkel in Hof van Cortenbach opent de deuren

Pianowinkel in Hof van Cortenbach opent de deuren

Pianowinkel in Hof van Cortenbach opent de deuren

MECHELEN – Vorige week opende Quatre Mains, de nieuwe pianowinkel in het gerenoveerde Hof van Cortenbach, zijn deuren.

Afgelopen decennia geraakte het Hof van Cortenbach in verval, totdat de stad het in 2013 kocht en besloot het zijn historische uitstraling terug te geven. Het imposante 16de -eeuwse stadspaleis is ondertussen de thuis geworden van premium pianowinkel Quatre Mains Klaviercentrum. De pianowinkel werd exact 25 jaar geleden opgericht door Chris Taerwe in Gent. In 2015 werd hij vervoegd door Benedikte Van Garsse. De focus ligt op vleugelpiano’s van premium merken.

Concertservice is hun corebusiness. Herbie Hancock, Nick Cave en Daniil Trifonov – om er maar enkele te noemen – zijn gewaardeerde klanten. De zaak is met klavecimbels en orgels, tevens kind aan huis in de grote Europese operahuizen.

 

“Het prachtige, uitzonderlijke, unieke Hof van Cortenbach is voor ons de ideale tweede hub om onze passie in Vlaanderen neer te zetten. Tussen Antwerpen en Brussel, in het centrum van een innovatieve, jonge en dynamische stad met veel geschiedenis. We kiezen ook voor een symbolische locatie. Mechelen is immers gekend als beiaardstad. Met onze zaak brengen we de liefde voor muziek naar Mechelen. Daarnaast kiezen wij ook kwaliteit en duurzaamheid. Ambacht is terug hot en daar willen wij ons steentje aan bijdragen. We zien zoveel positieve energie, kansen en mogelijkheden. Daarom hebben we voor Mechelen gekozen”, aldus Chris Taerwe en Benedikte Van Garsse.

Het Hof van Cortenbach is een zeldzaam voorbeeld van vroeg 16de-eeuwse burgerlijke paleisarchitectuur. Door de eeuwen heen wisselde het hof regelmatig van eigenaar en van functie. Het deed onder andere dienst als herberg en ijzermagazijn. In 1982 werd het Hof van Cortenbach beschermd als monument, zodat het imposant stadspaleis van de sloop gered werd. Met de komst van Quatre Mains Klaviercentrum wordt er een nieuwe bladzijde geschreven in de rijke geschiedenis van het Hof van Cortenbach.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.