Nieuws Mechelen Pidpa gaat riolen van stad Mechelen beheren

Pidpa gaat riolen van stad Mechelen beheren

Pidpa gaat riolen van stad Mechelen beheren

MECHELEN – Vanaf 1 januari 2021 wordt Pidpa rioolbeheerder van de stad Mechelen. De gemeenteraad van stad Mechelen besliste op 23 november 2020 om het stedelijk rioolbeheer over te dragen aan Pidpa.

De stad Mechelen koos voor de HidroGemformule van Pidpa. In de HidroGem-formule neemt Pidpa het rioleringsnet van Mechelen over. De stad Mechelen behoudt echter de eindbeslissing over de te volgen richting en strategie.

“Pidpa is voor stad Mechelen natuurlijk al lang geen onbekende meer”, aldus Alexander Vandersmissen, waarnemend burgemeester. “Sinds 1980 levert Pidpa drinkwater aan meer dan 63.000 Mechelaars drinkwater. Daarnaast werd het beheer van de IBA’s (de Individuele Behandelingsinstallaties voor Afvalwater) in 2010 door hen overgenomen. Deze nieuwe overname gaat Mechelen toelaten om de reeds hoge rioleringsgraad op relatief korte termijn tot dicht tegen de 100% op te trekken. Voor het Mechels waterbeheer is deze overname een zeer grote stap vooruit.”

“Belangrijk om te vermelden is dat de eigen stadsdiensten zullen blijven instaan voor het onderhoud van het net”, benadrukt Patrick Princen, schepen van Openbare Werken en Natuur- en Groenontwikkeling. “Pidpa heeft op haar beurt een investeringsplan uitgewerkt tot 2030, waarbij gemiddeld 5 miljoen euro jaarlijks wordt geïnvesteerd in de verdere uitbouw van het rioleringsnet en herinrichtingswerken.”

“Vanzelfsprekend zijn wij bijzonder blij met de keuze van stad Mechelen voor Pidpa”, stelt Eddy Troosters, CEO van Pidpa. “Dit is voor ons nogmaals een mooi bewijs dat onze formules op maat beantwoorden aan de hedendaagse verwachtingen van steden en gemeenten. Samen werken wij zo aan een toekomstgericht en duurzaam waterbeheer.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.