Nieuws Mechelen PIEKMEDIA BIEDT COMMUNICATIE ÈN EEN NIEUWE VISIE OP ARBEIDSRELATIES

PIEKMEDIA BIEDT COMMUNICATIE ÈN EEN NIEUWE VISIE OP ARBEIDSRELATIES

PIEKMEDIA BIEDT COMMUNICATIE ÈN EEN NIEUWE VISIE OP ARBEIDSRELATIES

HEIST-OP-DEN-BERG – PiekMedia is de naam van een organisatie waar bedrijven terecht kunnen voor een reeks duidelijk afgelijnde marketing- en media pakketten. De naam PiekMedia is nieuw, maar de organisatie niet. In feite gaat het om een nieuw initiatief van Aluro Group dat haar diensten zal  aanbieden aan bedrijven buiten de groep.

Aluro Group is een service center voor 5 familiale bedrijven. Om ervoor te zorgen dat deze bedrijven zich kunnen focussen op hun core-business, ondersteunt het team van Aluro Group hen via twee belangrijke peilers. Enerzijds coördineert het team alle overkoepelende algemene zaken. Anderzijds biedt Aluro Group professionele hulp en advies op vlak van marketing en grafisch ontwerp, financieel en algemeen beleid, HR, IT en dergelijke meer. Het is de bedoeling om die expertise nu ook te gaan inzetten voor bedrijven buiten de Aluro Group.

“We waren al langer van plan om ook buiten de grenzen van de eigen bedrijvengroep actief te worden”, vertelt Inge De Roovere van Aluro Group. “In deze coronaperiode is er nu ruimte ontstaan om deze strategie uit te rollen. We bundelen immers veel expertise en wat we voor onze eigen bedrijven doen, kunnen we uiteraard ook voor derden.”

Nieuwe arbeidsrelaties

De Roovere maakt zich sterk dat PiekMedia ook een voorloper zal zijn als het gaat over een vernieuwende visie rond toekomstige arbeidsrelaties. “Onze maatschappij is sterk in beweging, waarbij ‘co’ letterlijk het ‘codewoord is van de toekomst”, stelt Inge De Roovere. “We gaan naar een co-economie met de ‘co’ van connecteren, co- ondernemen en community bedrijven. Daarvoor is er nood aan flexibele systemen waarin werknemers eerder als co-partner voor diverse bedrijven werken dan als werknemer van één enkel bedrijf. Met PiekMedia lanceren we nu een eerste wagonnetje waarin 2 Aluro Group medewerkers de kans krijgen hun kennis en ervaring in te zetten bij bedrijven buiten de groep en uitgedaagd worden via eigen projecten. Een ideale mix dus tussen de veiligheid van een vaste job en de uitdaging van het ondernemerschap.”

PiekMedia zal diensten aanbieden zoals bedrijfsfotografie, bedrijfsfilms, content marketing en social media support. Bedrijven die interesse hebben in PiekMedia kunnen terecht via de website www.piekmedia.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.