Planckendael krijgt nieuwe inkom

MUIZEN – Omdat de huidige gebouwen aan de inkom van het dierenpark Planckendael te klein geworden waren, wordt dit najaar gestart met de bouw van een nieuwe inkom. Drie grote bamboeluifels worden de blikvangers.

Als de vergunningsaanvraag van Zoo Planckendael wordt goedgekeurd kan de bouw van de nieuwe ingang dit najaar beginnen. De huidige toegang was te smal geworden in verhouding tot het steeds stijgend aantal bezoekers. Op termijn wil het dierenpark daarom ook de parking vernieuwen.

De nieuwe gebouwen herbergen onder meer een winkel, de kassa’s, toiletten en bureauruimtes. Dé blikvanger van de nieuwe inkom worden drie indrukwekkende bamboeluifels uit bamboe en zullen een doorzichtige bovenkant hebben. Op de nieuwe gebouwen komen groendaken met planten die vanop de grond zichtbaar zijn.

De afbraak van de huidige inkom is gepland na de zomer. De ingang van het park wordt dan tijdelijk verplaatst naar de oude ingang aan restaurant De Ooievaar. Wanneer de nieuwe inkom klaar zal zijn is nog onduidelijk. “We bevestigen dat we de inkom willen vernieuwen, maar zolang de wettelijke procedure loopt en de plannen nog niet definitief zijn, willen we liever niet over het project communiceren”, zegt Zoo Planckendael aan de Gazet Van Antwerpen.

Tegen de zomer hoopt Planckendael een familie orang-oetans te verwelkomen. Er wordt ook gewerkt aan de verouderde antilopenstallen in het Afrikaans gedeelte van het park en staan er opknapwerken op het programma in Oceanië.