Nieuws Mechelen POM en VIL bouwen LOG!Ville

POM en VIL bouwen LOG!Ville

POM en VIL bouwen LOG!Ville

NIEL – POM Antwerpen en VIL, de speerpuntcluster voor de logistieke sector, gaan op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel het demonstratiecentrum LOG!ville bouwen dat focust op logistiek.

LOG!ville wil een inspirerende omgeving creëren waar Vlaamse ondernemingen uit de logistieke sector nieuwe technologieën en concepten live en virtueel kunnen demonstreren en beleven.

VIL onderzocht de interesse voor het bouwen van een demonstratie- en belevingsgebouw bij alle Vlaamse provincies. Uit de resultaten van dit onderzoek koos VIL voor het voorstel van POM Antwerpen.

Gedeputeerde voor Economie en Innovatie en voorzitter van POM Antwerpen, Ludwig Caluwé: “Ik ben verheugd dat we dit centrum naar onze regio halen. Niet alleen de centrale ligging, ook de aanwezigheid van andere innovatieve bedrijven en onze centrale incubator Darwin met gemeenschappelijke faciliteiten gaven de doorslag voor deze locatiekeuze.”

Het demonstratiecentrum zal bestaan uit verschillende zones (min. 2000 m² totale oppervlakte) met focus op innovatieve oplossingen in logistieke processen en omvat een virtueel gedeelte met video walls, skyboxen, simulatoren en augmented reality (600m²), een fysiek modulair gedeelte met magazijn-gerelateerde aspecten, overslagtechnieken, smart cities (900m²), een open testgedeelte met een testruimte voor industrie, onderzoeksinstellingen en startups, en co-creatie (400m²), en een aantal kantoren en vergaderzalen met ontvangstruimte.

Doelgroepen

Ondernemingen kunnen er innovatieve oplossingen testen. Primaire doelgroep zijn Vlaamse bedrijven (zowel grote ondernemingen als kmo’s): logistieke dienstverleners, verladers, retailers en toeleveranciers van logistieke oplossingen. Secundaire doelgroep zijn de huidige en toekomstige logistieke werknemers en tertiaire doelgroep de buitenlandse delegaties en potentiële investeerders.

Het totaalproject is begroot op 5.269.000 euro, waarvan 2.107.600 euro door EFRO en 526.900 euro door Hermes zal worden gesubsidieerd. POM Antwerpen investeert 1.954.500 euro en VIL zal 680.000 euro uit eigen middelen betalen.

Voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud van het demonstratiecentrum is een bestek klaargemaakt voor een openbare aanbesteding. Voor de juridische bijstand werd een beroep gedaan op GD&A advocaten uit Mechelen.

Het gebouw zou eind april 2020 gebruiksklaar moeten zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Vijf ondernemingen op de fles

MECHELEN - De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Mechelen, heeft tijdens de zitting van maandag 13 maart vijf faillissementen uitgesproken. De… Lees meer