Think Twice Mechelen Foto: Dirk Vertommen

Populaire keten Think Twice krijgt eerste Mechelse vestiging

MECHELEN - In de Geitestraat in het centrum van Mechelen opende woensdag de nieuwste vestiging van Think Twice. De modeketen die zich specialiseert in vintage tweedehandskleding telt daarmee al dertien winkels in België. “De Mechelaars vroegen ons al lang om hier een winkel te openen”, klinkt het bij de enthousiaste uitbaters.

Think Twice is inmiddels al vijftien jaar actief in België. De van oorsprong Litouwse modeketen specialiseert zich in vintage tweedehandskleding. Omdat zowel vintage als tweedehands de afgelopen jaren enorm aan populariteit wonnen, zit ook Think Twice in de lift. Er waren in ons land al twaalf vestigingen, waaronder vier in Antwerpen, drie in Gent en twee in Brussel. Woensdagochtend opende in de Geitestraat in Mechelen de dertiende winkel.

“De Mechelaars vroegen al lang om een winkel in hun stad”, zegt managing director Glen Van Eersel. “We vinden het belangrijk om via sociale media in contact te blijven met onze klanten. Daarom vragen we regelmatig waar ze een nieuwe winkel zouden willen. Mechelen kwam steeds opnieuw naar voor. We hebben een jaar lang gezocht naar een geschikt pand en zijn blij dat we nu eindelijk kunnen openen. Wij zijn in ieder geval heel enthousiast en we hopen dat de Mechelaars dat ook zullen zijn. We kregen alvast heel wat positieve reacties.”

 

De Geitestraat wordt momenteel heraangelegd, waardoor het niet de ideale plek lijkt om een nieuwe winkel te openen. “We beseffen dat we nog even met wegenwerken voor de deur zitten, maar in januari zijn die achter de rug”, klinkt het. “We vinden Mechelen in ieder geval al een superleuke stad met veel jonge mensen. We geloven dan ook dat de Geitestraat na de heraanleg een populaire winkelstraat kan worden. En voor de duidelijkheid, het lijkt misschien niet altijd zo door de kranen en verbodsborden, maar de winkel is bereikbaar.”

 

Bij Think Twice kan je terecht voor vintage kleding. Dat maakt dat het aanbod per definitie steeds zeldzamer en schaarser wordt. “Het is niet altijd makkelijk om vintage kleren te vinden, maar we kunnen rekenen op een wereldwijd netwerk aan leveranciers”, zegt Van Eersel. “Die zorgen ervoor dat we toch steeds voldoende items in de rekken hebben. Daar zitten soms heel bijzondere dingen tussen. Het is bijvoorbeeld niet uitgesloten dat je hier stukken van Dolce & Gabbana of Yves Saint Laurent tegenkomt.”

Alles aan 1 euro

Think Twice positioneert zich als een echte retailer, maar is naar eigen zeggen goedkoper dan de meeste andere tweedehandswinkels. “Bovendien werken we met cyclussen van ongeveer een maand. Nadien komt er een nieuwe collectie”, vertelt winkelmanager Maurice Theys. “Aan het einde van zo’n cyclus verkopen we alles aan een paar euro. Op de laatste dag kost alles zelfs nog maar 1 euro. Daarmee bereiken we vooral jongeren, maar we mikken eigenlijk op een heel breed publiek. Iedereen is meer dan welkom.”

De winkel in de Geitestraat 22 is open van maandag tot en met zaterdag van 10 tot 18u en op zondag van 12 tot 18u. Omdat de Mechelse winkel nog maar net open is, neemt hij nog geen deel aan de kortingsdagen van de huidige cyclus. Vanaf januari is dat wel het geval.