Nieuws Mechelen Porsche Centre Mechelen is klaar voor 100% elektrisch verhaal

Porsche Centre Mechelen is klaar voor 100% elektrisch verhaal

Porsche Centre Mechelen is klaar voor 100% elektrisch verhaal

Porsche bereikt een nieuwe mijlpaal in haar 70-jarig bestaan. Op 4 september werd de eerste 100% elektrische wagen van het sportmerk, de Porsche Taycan, aan de wereld voorgesteld. Porsche Centre Mechelen (PCM) staat te popelen om de bolide in haar showroom te verwelkomen en kreeg nu al tientallen bestellingen binnen.

Afgelopen woensdag heeft PCM de Porsche-klanten en –liefhebbers verwend met de voorstelling van de Taycan. De happening in Frankfurt werd op groot scherm live gestreamd en dat lokte heel wat geïnteresseerden naar de Mechelse concessie. De interesse was zelfs zo groot dat de eerste bestellingen al snel binnenliepen.

Jerome Vervloet, zaakvoerder PCM: “Porsche heeft resoluut gekozen om ook met 100% elektrische wagens de toekomst in te gaan. Er werd afscheid genomen van de dieselmotoren en naast het gamma benzinemotoren wordt nu hard gewerkt aan een parallel gamma elektrische pareltjes. De eerste is de Taycan, waarvan het design zich laat typeren door de iconische lijnen van de nog iconischere 911. Bovendien biedt het alle comfort van een volwaardige 4-deurs.”

Porsche-ervaring blijft

De Porsche Taycan zal in vier varianten verschijnen. De 4S, Turbo en Turbo S worden tijdens het autosalon in januari 2020 verwacht. Eind volgend jaar volgt nog de tweewielaangedreven variant. Afhankelijk van de variant ligt het rijbereik tussen 400 en 500 kilometer. Verder zal de bolide zich tussen de 911 en de Panamera positioneren. Zo zal er al een Taycan beschikbaar zijn vanaf 85.000 euro, exclusief BTW.

“De Taycan zal nog steeds de vertrouwde Porsche-ervaring garanderen, met dat verschil dat je geen ronkende motor hoort. Al wordt dat ruimschoots gecompenseerd met het vermogen van deze wagens.”

Klaar voor nieuwe fase

Momenteel wordt alles in gereedheid gebracht bij Porsche Centre Mechelen om de Taycan tegen januari 2020 te ontvangen in de showroom. De jonge concessie, die intussen bijna 5 jaar bestaat, investeert ook volop in de nodige laadinfrastructuren en in de opleiding van haar medewerkers.

“Als jong team en dynamische concessie geloven we in groene, elektrische technologieën. We zijn ervan overtuigd dat het volgen van de snel evoluerende maatschappij de juiste weg is voor Porsche en kijken er naar uit om alle geïnteresseerden hier te mogen verwelkomen. Al zullen ze snel moeten zijn, want de Taycan blijkt erg in trek.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.