© Dirk Vertommen – Poulin Carmin © Dirk Vertommen - Poulin Carmin

Poulain Carmin neemt er tweede pand bij voor herencollectie: “De kans diende zich ineens aan en we hebben ze gegrepen”

Toen een projectontwikkelaar het pand naast hun winkel in de Geitestraat in het centrum van Mechelen verbouwde, hebben de dames van kledingboetiek Poulain Carmin niet lang getwijfeld. Ze hebben er hun herencollectie meer plek gegeven.

Het valt op, de Leuvense projectontwikkelaar Breba knapt in de vernieuwde Geitestraat het ene pand na het andere op. Boven komen er meestal appartementen, op de benedenverdieping blijft er ruimte voor handel. Ook het pand links van Poulain Carmin is recent gerenoveerd.

“De kans om uit te breiden, diende zich ineens aan. Als je nee zegt, neemt een andere handelaar de plek in en krijg je er later misschien spijt aan. We hebben ze gegrepen”, zegt Brigitte Buelens (62), een van de zaakvoersters.

Het begon met thuisverkoop
Daarmee breien zij en Karen Teugels (46) een mooi vervolg aan hun succesvol ondernemerschap. “We zijn in 2016 begonnen met thuisverkoop, net zoals dat gebeurt bij Tupperware-avonden”, vertelt Brigitte. Die sloeg aan en de dames kregen de smaak te pakken. In 2016 openden ze via de vzw Mest een pop-upwinkel in de Mechelse binnenstad.

“Na een jaar hebben we van onze eerste winkel in de Geitestraat onze vaste stek gemaakt”, zegt Karen. In het voorjaar van 2019 verhuisden ze naar hun huidige winkel. Amper een jaar later werden ze geconfronteerd met de coronapandemie. “We bestonden toen drie jaar en we hadden gelukkig een resem trouwe klanten die ons heel hard hebben gesteund. In die periode brachten we kleding tot aan de deur bij hen thuis”, vertelt Karen.

Karen en Brigitte hebben hun kledingboetiek in de binnenstad acht jaar. — © Dirk Vertommen

Klanten bestelden via Instagram. “In die periode hebben we ook onze online winkel opgestart”, zegt Karen. Na acht jaar is Poulain Carmin in het winkelcentrum van Mechelen uitgegroeid tot een vaste waarde. Met het tweede pand erbij is hun zaak vandaag zo’n 150 vierkante meter groot, een derde groter dan voordien. Brigitte en Karen hebben er hun stijlvolle herencollectie alle ruimte gegeven.

“We hadden al een aanbod voor heren, maar slechts een klein stukje konden we in de winkel tonen. Met klanten die vragen om hulp lukte dat wel, maar die mannen die graag zelf iets uitkiezen, misten we voor een deel”, legt Karen uit. Voortaan is die plek er wel. “Voordien hadden we die collectie ook, maar hing ze grotendeels in onze stock. Nu kunnen we tachtig procent van onze collectie tonen”, zegt Brigitte.

Tiental merken
De eerste reacties van klanten zijn positief. “Van klanten horen we geregeld dat het aanbod voor mannen in Mechelen niet zo groot is”, zegt Karen. Poulain Carmin heeft een tiental merken in huis voor heren. “Samen met de uitbreiding komen er voor de herfst twee betaalbare Deense merken bij, Casual Friday en Solid. We mikken op casual, trendy en toffe mannenkleding.”

Poulain Carmin vind je in de Geitestraat 10 in Mechelen is tijdens de week en op zaterdag telkens open van 10 tot 18 uur. Op koopzondagen kan je er terecht vanaf 13 uur.