Nieuws Mechelen Prijzenpot van 15.000 euro voor eindejaarsactie Puurs-Sint-Amands

Prijzenpot van 15.000 euro voor eindejaarsactie Puurs-Sint-Amands

Prijzenpot van 15.000 euro voor eindejaarsactie Puurs-Sint-Amands

PUURS-SINT-AMANDS – De UNIZO-afdeling van Puurs-Sint-Amands organiseert al jaren een eindejaarsactie. Winkelende klanten kunnen tal van prijzen winnen. Om de lokale handel in dit moeilijk coronajaar extra te ondersteunen, zet het gemeentebestuur haar schouders onder deze actie. Alle handels- en horecazaken uit de gemeente kunnen gratis deelnemen aan de actie én de prijzenpot wordt verhoogd naar maar liefst 15.000 euro. 

Bij het begin van de lockdown midden maart presenteerde het gemeentebestuur al snel het 10-puntenplan om de lokale ondernemers te ondersteunen in deze moeilijke periode. De heropstart van de economie werd krachtig ondersteund door de EXTRABON in het leven te roepen. Elke inwoner van Puurs-Sint-Amands kreeg de kans om een P-bon van 20 euro aan te kopen en er maar 10 euro voor te betalen.

“Nu het 10-puntenplan zo goed als afgevinkt is, blijven we uitkijken naar mogelijke opportuniteiten om onze lokale economie ook in de wintermaanden te ondersteunen”, zegt schepen van lokale economie Hilde Van der Poorten. “En zo kwam snel het idee om samen met UNIZO de jaarlijkse eindejaarsactie een serieuze boost te geven door ervoor te zorgen dat alle handels- en horecazaken met publiek toegankelijke ruimte gratis kunnen deelnemen aan de eindejaarsactie. Bovenop deze gratis deelname verhogen we de prijzenpot éénmalig naar 15.000 euro om het shoppen in onze gemeente nog aantrekkelijker te maken. De eindejaarsactie loopt opnieuw een hele maand december en we voeren de tussentijdse trekkingen opnieuw in. Bovendien wordt het volledige prijzengeld in digitale P-bonnen uitbetaald zodat deze som weer bij onze lokale ondernemers terecht komt.”

Ook de lokale afdeling van UNIZO was direct gewonnen voor het initiatief van de gemeente. “We werken al jarenlang goed samen met de gemeente en zijn ook blij dat onze eindejaarsactie op zo’n manier wordt ondersteund, wat toch wel uniek in de regio is”, zegt UNIZO-voorzitter Wim Cools. “Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: massaal blijven winkelhieren, ook in de eindejaarsperiode.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.