Nieuws Mechelen Projectontwikkelaar Futurn poot nieuw bedrijvenpark neer in Duffel

Projectontwikkelaar Futurn poot nieuw bedrijvenpark neer in Duffel

Foto: Futurn

Projectontwikkelaar Futurn poot nieuw bedrijvenpark neer in Duffel

DUFFEL – Projectontwikkelaar Futurn heeft een bouwvergunning verkregen om de werken aan te vatten op het bedrijventerrein van schrijnwerkbedrijf Boeynaems & Zonen in de Hermansstraat. Futurn zet zo voor het eerst voet aan wal in Duffel. Futurn creëert er met een gloednieuw en multifunctioneel bedrijvenpark WOUW,  ruimte voor ondernemers. De ontwikkelaar wil met dit project een aantrekkelijk aanbod aan bedrijfsruimte realiseren zodat bedrijven de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen binnen hun eigen omgeving.

Wouw, genoemd naar de Wouwendonkse Loop die het bedrijventerrein flankeert, zal tal van lokale bedrijven ruimte bieden om te ondernemen met een focus op KMO en ambachtelijke activiteiten. Er worden drie bedrijfsverzamelgebouwen opgetrokken, goed voor 21 kwalitatief hoogstaande, duurzame KMO-units en complementaire kantoren en showrooms. De units variëren in oppervlakte, tussen 200 m2 en 475 m2, om een antwoord te kunnen bieden aan de diverse noden van ondernemers.

 

Deze nieuwe ondernemersbiotoop aan de Nete is strategisch gelegen in de driehoek Mechelen – Lier – Antwerpen, vlakbij het station en centrum van Duffel. Het bedrijvenpark bevindt zich op amper vier kilometer van het op- en afrittencomplex Rumst (E19) en vlakbij de N14 Mechelen – Lier.

Ook hier kiest Futurn resoluut voor duurzaamheid door onder meer in te zetten op zonne-energie, een doordachte waterhuishouding en maximaal behoud van bestaand groen, maar liefst 58% van het terrein blijft groen-blauwe zone. Het project is ingebed in een groene omranding, wat het kader van het bedrijvenpark uitzonderlijk aangenaam en uniek maakt.

De start van deze ontwikkeling is gepland in het tweede kwartaal van 2023. Voor de oplevering van de 21 KMO-units mikt de West-Vlaamse projectontwikkelaar op de eerste helft van 2024.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.