Nieuws Mechelen Puurse Carya Group neemt Nederlands bedrijf over

Puurse Carya Group neemt Nederlands bedrijf over

Puurse Carya Group neemt Nederlands bedrijf over

PUURS – Incadea Nederland verkoopt zijn automotiveactiviteiten aan Carya Group. Zo voegt de van oorsprong Belgische groep naast België en Luxemburg ook de Nederlandse automotive retailmarkt toe aan haar actieterrein.

Incadea Nederland biedt softwareoplossingen voor de automotivesector. De activiteiten voor de dealerbedrijven worden overgenomen door Carya Group onder de naam Carya Group Nederland B.V.

Carya Group is als verdeler en geprefereerd partner van incadea een belangrijke speler op de markt. Het bedrijf wil dé referentie zijn voor wat betreft de implementatie en ondersteuning van het dealermanagementsysteem incadea.dms. Om dit waar te maken, rekent Carya Group op in-house developers en een sterk uitgebouwde helpdesk en trainingsafdeling. Daarnaast biedt de groep ook bredere technologische diensten en digitale communicatieoplossingen aan – deze laatste via dochterbedrijf MyGuest.

“De aankoop van de automotiveactiviteiten van incadea Nederland is voor ons de logische volgende stap. De golf van consolidaties in de markt is in Nederland al veel verder gevorderd. Onze oplossingen passen perfect in dat kader,” aldus Patrick Vanbrabandt, CEO van Carya Group. “Al van bij de start 15 jaar geleden hebben we 100% gefocust op de automotivemarkt. Dankzij deze focus én onze duidelijke missie – een technologie-accelerator zijn voor onze klanten – kenden we een explosieve groei. Die hopen we nu verder te zetten op de Nederlandse markt. Onze specifieke bedrijfscultuur, die sterk geïnspireerd is door onze bezoeken aan Silicon Valley en China, zal ons ongetwijfeld helpen om snel te schakelen.”

Carya Group verwelkomt met Carya Group Nederland tien nieuwe medewerkers. Het Nederlandse Vianen blijft de uitvalsbasis, maar er wordt een intense samenwerking opgezet met het hoofdkantoor van de groep in Puurs. Hoeveel Carya Group betaalt voor de overname wordt niet bekendgemaakt.

“De Nederlandse klanten zijn een mooie aanvulling op de klantenportefeuille van Carya Group,” voegt Patrick Vanbrabandt toe. “Ik heb er alle vertrouwen in dat zij voordeel zullen halen uit deze overname. Onze expertise, zowel op vlak van mensen als op vlak van middelen, is groot. De Nederlandse klanten kunnen bovendien ook gebruikmaken van alle tools die Carya Group in de loop van de jaren ontwikkelde, zoals een permanent beschikbaar klantenportaal en een functiegericht e-learningplatform. Ook over de grens blijft ons devies Customer first, without compromise.”

Carya Group is gevestigd in Puurs, telt 100 medewerkers en realiseert een omzet van 14 miljoen euro per jaar.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.