Nieuws Mechelen Randstad geeft ‘schoolstoppers’ een nieuwe start
Mechelen

Randstad geeft ‘schoolstoppers’ een nieuwe start

MECHELEN – LIER – HEIST-OP-DEN-BERG – BORNEM – Elk jaar stoppen er meer dan 10.000 hogeschool- en universiteitsstudenten in België voortijdig met hun studies. Heel  wat onder hen kloppen op dat moment aan bij Randstad in hun zoektocht naar een eerste job. Om die jongeren beter te kunnen helpen, ontwikkelde HR-dienstverlener Randstad een nieuwe dienstverlening: Randstad NewStart.

Men ontwikkelde een methodologie speciaal voor jongeren die voortijdig de schoolbanken willen verlaten, met als doel hen naar een andere studie te begeleiden. Hoewel de arbeidsmarktpositie van schoolverlaters voor het uitbreken COVID-19 nooit beter was, bleek uit eerder onderzoek van Randstad Research al dat de kortgeschoolden door corona meer averij zullen oplopen dan de middengeschoolden en dat de hooggeschoolden het best zullen standhouden.

“De positie van kort- en ongeschoolden was reeds voor corona weinig rooskleurig. Ze maakten voor de coronapandemie al tien keer meer kans op werkloosheid dan masters of professioneel bachelors (resp. 30 en 3%). Zowel kort- als hooggeschoolden zagen na de financiële crisis (2008) de kans op werkloosheid met zo’n 50% stijgen. Bij kortgeschoolden (b.v. schoolverlaters deeltijds beroepsonderwijs) betekende dit wel een stijging van 26,5 naar 41.8%. Net daarom is het van groot belang zo weinig mogelijk schooluitval te hebben”, klinkt het bij Jan Denys, arbeidsmarktexpert bij Randstad.

Studenten stoppen omwille van verschillende redenen: een verkeerde keuze, onvoldoende motivatie, te weinig planningsvaardigheden, mentale problemen, te weinig theoretische bagage opgedaan in het middelbaar of de te grote aanlokkelijkheden van het studentenleven. Daarnaast speelt de afgelopen maanden ook de impact van de maatregelen in het kader van COVID-19.

“We merken dat het gebrek aan sociale contacten en het online les volgen een negatieve impact hebben op de motivatie van een groep studenten”, klinkt het bij Vivian Roks, Innovation Lead bij Randstad. “Via Randstad NewStart willen we onze ambitie kracht bijzetten om mensen doorheen hun gehele carrière te begeleiden en dat start uiteraard met een goede uitgangspositie op de arbeidsmarkt.”

Randstad NewStart is een co-creatie van hr-dienstverlener Randstad en haar zusteronderneming, Randstad RiseSmart. Zij sloegen de handen in elkaar en ontwikkelden een methodologie speciaal voor jongeren die voortijdig de schoolbanken verlaten, opgebouwd uit drie fases: 4 uur intensieve coaching, een ontdekkingsfase in de praktijk en op maat uitgewerkte ondersteunende testen.

Tijdens een succesvol pilootproject met een tiental voortijdige schoolstoppers is Randstad er in geslaagd om iedereen die in de periode tussen coaching en een nieuwe studie aan de slag wilde aan een job te helpen die nauw aansluit bij hun toekomstige studie. De eerste reacties van zowel studenten, als ouders waren dan ook enthousiast. Randstad rolt zijn nieuwe dienstverlening nu uit over heel Vlaanderen.