BORNEM – Studentenjobs in de horeca zijn sinds de nieuwe verplichte sluiting spijtig genoeg verdwenen. Anderzijds zijn er een aantal totaal nieuwe studentenjobs beschikbaar. HR-dienstverlener Randstad rekruteert nu bijvoorbeeld studenten voor een job als onthaalmedewerker in een triagepunt.
Tijdens de eerste opstoot van het coronavirus in het voorjaar, werd het triagepunt in Bornem nog volledig bemand door medewerkers van de gemeenten Bornem, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Puurs-Sint-Amands en Willebroek. Vandaag zijn studenten verantwoordelijk voor het onthaal.
Concreet betekent dit dat de studenten telefoons beantwoorden van artsen die afspraken maken voor het testen van hun patiënten én dat ze instaan voor het onthaal van de mensen die zich ter plaatse aanmelden voor hun afspraak.
Twee shiften
HR-dienstverlener Randstad in Bornem staat in voor de rekrutering van de studenten. “Iedere dag is gesplitst in twee shiften. En er is één jobstudent per shift aan de slag. In het weekend wordt er een volledige dag gewerkt. Daarnaast zorgen we ook steeds voor back-ups voor noodgevallen of als er snel moet opgeschaald worden”, klinkt het bij Katleen Heremans, senior consultant bij Randstad in Bornem.
Veiligheid
“De veiligheid komt op de eerste plaats uiteraard. Deze studenten worden niet alleen erg goed opgeleid, ze doen hun studentenjob ook in de meest veilige omstandigheden. Zo werken ze van achter een glazen loket, dragen ze een mondmasker en maken ze gebruik van gel om de handen te ontsmetten”, benadrukt Katleen Heremans.
“Via de triagepost proberen we als beherende gemeente – samen met de omliggende besturen – om de eerstelijnszorg maximaal te ontlasten en de druk op de spoeddiensten enigszins weg te nemen”, klinkt het bij burgemeester Kristof Joos, burgemeester gemeente Bornem.
Interesse
Bachelor- of masterstudenten van minimum 18 jaar kunnen nog steeds solliciteren. “Naast iemand die beschikt over goede computervaardigheden, zijn we op zoek naar kandidaten die vlot zijn in de omgang, klant- en oplossingsgericht denken, zelfstandig kunnen werken, stressbestendig zijn en vlot kunnen communiceren met zowel patiënten als artsen”, aldus Katleen Heremans. “Vooral op maandagen en dinsdagen zijn er nog vrije shifts omdat er veel studenten les hebben op die dagen.”