Nieuws Mechelen Realis lanceert project met assistentiewoningen

Realis lanceert project met assistentiewoningen

Realis lanceert project met assistentiewoningen

De Antwerpse projectontwikkelaar Realis werkt volop aan Residentie Botanic in Puurs. Dit is een project in het groen met assistentiewoningen en parkappartementen met optionele comfortdiensten.

Het project van Realis mikt op een doelgroep die meer zorg en bijbehorende diensten zoekt. “Erkende assistentiewoningen zijn vandaag en zeker in de toekomst zeer belangrijk. Hier moet zorgvuldig en slim op worden geanticipeerd”, zegt Peter Vanmaldeghem, gedelegeerd bestuurder en founding partner bij projectmakelaar REALIS. “Dit project beantwoordt aan alle verwachtingen van de erkende assistentiewoning. Bewoners van de erkende assistentiewoningen in Residentie Botanic kunnen op hun eigen ritme leven met ondersteuning wanneer en hoeveel ze willen. De diensten die door onze partner Assist worden aangeboden, geven de residenten de kans om zo lang mogelijk zelfstandig te leven zonder in te moeten boeten aan levenskwaliteit.”

Optionele comfortdiensten

Jason Jacobs, bestuurder en partner bij REALIS: “Er zijn ook parkappartementen die beschikken over optionele comfortdiensten, aangeboden door Assist. Dit houdt bijvoorbeeld in dat bewoners meer tijd met hun kinderen kunnen spenderen omdat ze makkelijker een beroep kunnen doen op hulp in het huishouden, voor boodschappen of klusjes. Dit zorgt voor meer comfort in het leven van de bewoners, en is echt het zorgeloos leven van de toekomst.”

Assist is de partner in Residentie Botanic. “Ons doel Samen Beter Leven streven we samen met onze zorgpartner Mané na zodat mensen zo lang mogelijk zelfstandig met alle comfort kunnen genieten van het leven”, aldus Johan Gils, consultant van Assist.  “Bewoners kunnen wandelen in de binnentuin of in het nabijgelegen park. Op de site is een supermarkt en het centrum van Breendonk ligt op wandelafstand. Ook aan mobiliteit werd gedacht. De toekomstige tramlijn en fietsostrade worden vlakbij aangelegd en de verbindingswegen naar Antwerpen en Brussel zijn eveneens in de buurt.”

Op 30 augustus is er een lanceringsevent waarop het project uitgebreid wordt toegelicht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.