Nieuws Mechelen Rechtzaak tegen Mega World eigenaar Dirk Bron  

Rechtzaak tegen Mega World eigenaar Dirk Bron  

Rechtzaak tegen Mega World eigenaar Dirk Bron  

LIER – Mega World nam eerder dit jaar Blokker België over. De eigenaar van Mega World, de Nederlander Dirk Bron, komt nu echter zwaar onder vuur te liggen van ACV Puls. De vakbondsorganisatie spant een rechtszaak aan omdat men aanwijzingen zou hebben dat Dirk Bron miljoenen naar het buitenland heeft versluisd.

Bron was de afgelopen jaren al betrokken bij ­zeven faillissementen en hij werd al veroordeeld voor fraude. In 2006 verscheen Bron voor het eerst in ons land toen hij vijftien kledingwinkels van Superconfex kocht om ze om te bouwen tot een discount. De zaak ging uiteindelijk failliet. Eind mei van dit jaar werd in Nederland een nieuwe procedure opgestart wegens verduistering, witwassen en oplichting.

Vorige week liet Dirk Bron nog weten dat hij CEO blijft van Mega World, nadat de vakbonden eerder gemeld hadden dat Rudy Claes de fakkel zou overnemen. “Bron blijft CEO, ik word COO, en neem de operationele leiding op mij”, benadrukte Claes toen in een reactie aan Belga.
Claes voegde er aan toe hij niet meer in dienst is bij transportgroep ­Corneel Geerts, waarmee Bron samenwerkt, en dat de banden met zijn vorige werkgever volledig doorgeknipt zijn.

Volgens Marc Jacobs van ACV Puls werd hem tijdens een meeting met de directie op woensdag aangekondigd dat Claes verantwoordelijk zou worden voor de dagelijkse leiding en dat Bron zich zou gaan bezighouden met aankoop.
Mega World maakte een goeie week geleden bekend dat het een gerechtelijke reorganisatie zal aanvragen. Volgens Claes is die aanvraag ondertussen ingediend en geniet het bedrijf gerechtelijke bescherming.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.