Nieuws Mechelen Reditech wordt Yitch

Reditech wordt Yitch

Reditech wordt Yitch

BORNEM – Na een kwarteeuw Reditech kiest de automatiserings- en digitaliseringsspecialist met hoofdzetel in Bornem ervoor om z’n werking verder te zetten als Yitch. Met de naamswijziging hopen bestuurders Werner Fransen en Wim Van Soom niet alleen de werking van de organisatie zelf, maar vooral ook de centrale rol van de werknemers meer in de spotlights te zetten.

“We beseffen dat, wie Reditech al volgde, wellicht even zal schrikken door de naamsverandering”, vertelt Werner Fransen, die samen met Wim Van Soom de lijnen uitzet bij de automatiserings- en digitaliseringsspecialist. De tijd was echter rijp, klinkt het. “De vroegere bedrijfsnaam – een verwijzing naar de voormalige eigenaars die geen deel meer uitmaken van de organisatie – leek de huidige horizontale structuur al een tijdje niet langer te reflecteren. En eens we die kriebel wisten te koppelen aan zowel onze technologische activiteiten (‘T(e)ch’) als aan het belangrijkste kapitaal voor een firma als deze – het team en de klanten (‘You’) –, bleek de uiteindelijke bedrijfsnaam Yitch (‘You+Tech+Itch’) eigenlijk niet meer dan een vanzelfsprekendheid.”

Yitch wenst zich niet te profileren als louter integrator van automatiseringsoplossingen, of als enkel leverancier van hard- of softwarematige bouwstenen om productie te stroomlijnen. De firma claimt op de vernieuwde website immers een véél bredere, meer diepgaande identiteit.

“Het klopt dat Yitch zich door z’n mission statement toch sterk weet te onderscheiden van eventuele uitdagers”, meent Michael Leliaert, talent acquisition specialist. “’Duurzaam, agile, ecologisch, geautomatiseerd,…’ Bedrijven lijken deze platgetreden containerbegrippen tegenwoordig maar al te graag aan te grijpen om het blazoen mee op te poetsen. Yitch streeft er naar om bedrijven te helpen om productie en consumptie zo dicht mogelijk bij elkaar te houden, om zo niet enkel de output op middellange termijn, maar vooral ook de jobzekerheid van de volgende generaties te kunnen garanderen.”

Medewerkers worden binnen Yitch als dé belangrijkste assets beschouwd. Om die appreciatie de nodige luister bij te zetten, trekt het team er geregeld samen op uit, al is dit nu om logische redenen al een tijdje niet meer mogelijk.

“In september echter, hopen we met het hele team de mythische Mont Ventoux te kunnen claimen”, klinkt het gedreven bij Wim Van Soom. “Wie nog geen deel uitmaakt van onze organisatie, hoeft niet te treuren: we zijn voortdurend op zoek naar heel wat verscheidene profielen, dus wie vòòr eind augustus aansluit, kan sportief én professioneel meteen een paar versnellingen hoger schakelen.”

https://yitch.eu/

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sint-Katelijne-Waver
Sint-Katelijne-Waver

500 ge-3D-printe spiegelclips

SINT-KATELIJNE-WAVER - Op Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver mochten de studenten de afgelopen maanden al regelmatig aanwezig zijn voor praktijklessen.… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.