Rent-a-Willys

Rent-a-Willys en B&B ’t Plein bezorgen klanten een weekend vol beleving

Rent-a-Willys gaat zijn zevende toeristisch seizoen in en werkt voortaan in samenspraak met B&B ‘tPlein in Hombeek. Omdat zowat dertig procent van het cliënteel buitenlands is, voornamelijk uit Nederland en Duitsland, leek de samenwerking de ideale oplossing om de beleving compleet te maken. Nog eens vijftig procent komt van de kuststreek of uit Limburg, ook zij kunnen er terecht om er een heerlijk weekendje Mechelen van te maken.

Gedurende de luchtoorlog tijdens de tweede Wereldoorlog werden enkele duizenden ‘warbirds’ boven België geraakt door luchtafweer of vijandelijke toestellen, en dit langs beiden kanten. Enkelen geraakten nog terug thuis maar velen stortten neer in vijandelijk gebied.

Wanneer de Bevrijding in zicht komt begint echter het V-offensief waarbij onze provincie door duizenden raketten geraakt wordt. Een aantal komen ook in Mechelen terecht en zullen tientallen slachtoffers maken.

Bij de Warbird Route kruip je zelf achter het stuur van een Willys jeep. Doorheen de Mechelse velden ga je opzoek naar deze ‘crash sites’. Op die locaties zijn er soms nog sporen van de crash te zien, als je weet naar waar je moet zoeken. In enkele gevallen zijn er zelfs nog overlevende getuigen aanwezig, die kinderen waren tijdens de oorlog.

Op elke locatie krijg je het verhaal te horen van jouw gids, aan de hand van foto’s en archiefmateriaal. Het opzoekingswerk naar deze verhalen heeft maanden in beslag genomen.

Op 2,7 kilometer van het Supply point, waar de tocht vertrekt, bevindt zich B&B 't Plein. Maak je Warbird-beleving compleet met een overnachting in de B&B. Tussen de V2 bommen en crashsites leggen ze jou rustig te slapen en na een heerlijke nachtrust en een stevig ontbijt ben jij er weer helemaal klaar voor.