Nieuws Mechelen Restaurant Merad schenkt volledige omzet van donderdag aan hulpdiensten in Turkije

Restaurant Merad schenkt volledige omzet van donderdag aan hulpdiensten in Turkije

Foto: Dirk Vertommen

Restaurant Merad schenkt volledige omzet van donderdag aan hulpdiensten in Turkije

MECHELEN – De slachtoffer van de verwoestende aardbevingen in Turkije steunen door iets te gaan eten of drinken bij Merad. Dat kan donderdag. De horecazaak op de Vismarkt in Mechelen schenkt die dag de volledige omzet aan de hulpdiensten. “Het is een van de weinige dingen die we van hieruit kunnen doen”, klinkt het.

De familie van Dilara Demir van restaurant Merad op de Mechelse Vismarkt is afkomstig uit Malatya. Dat is een van de steden die zwaar getroffen werd door de verwoestende aardbeving. De aardschok legde tijdens de nacht van zondag op maandag grote delen van Turkije en Syrië in puin. Er vielen vele duizenden doden en gewonden en miljoenen mensen zouden hun huis kwijt zijn. Om de slachtoffers te steunen, worden er op verschillende plaatsen steunacties op poten gezet.

“Ook wij zijn erg geschrokken van het nieuws”, zegt Dilara. “Ik heb veel vrienden, familie en kennissen die in het rampgebied wonen. De situatie is er verschrikkelijk. On hen te helpen, beslisten we om onze volledige omzet van donderdag te schenken aan de hulpdiensten die momenteel ter plaatse het beste van zichzelf geven. We kiezen bewust voor een financiële inzameling omdat er al heel veel hulpgoederen werden ingezameld, maar die op dit moment heel moeilijk ter plaatse geraken.”

Ook terras open

“Deze actie is een van de weinige dingen die we van hieruit kunnen doen om de slachtoffers te helpen”, klinkt het. “En we hopen dan ook dat we steun krijgen van zo veel mogelijk mensen. Het mag donderdag zeker extra druk zijn. We openen zelfs speciaal ons terras en zullen dat warm aankleden om een maximale capaciteit aan te kunnen bieden. We hebben ook al ons personeel opgetrommeld. Online kregen we alvast veel positieve reacties, dus we hopen dat de zaak donderdag effectief de hele dag vol zal zitten.”

Op voorhand een plaatsje reserveren is niet mogelijk.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.