Nieuws Mechelen Reynaers breidt logistieke capaciteit uit

Reynaers breidt logistieke capaciteit uit

Reynaers breidt logistieke capaciteit uit

ReynaersReynaers Aluminium neemt op zijn Duffelse site 20.000 m² nieuwe magazijnen in gebruik. Deze uitbreiding van de logistieke capaciteit kadert in de ambitieuze investeringsplannen van Reynaers Aluminium. Hiermee wil het bedrijf verder groeien in binnen- en buitenland.

De nieuwe magazijnen zijn een antwoord op de continue groei van ons productgamma en onze omzet. Ze zorgen voor meer opslagcapaciteit voor alle markten waar we aanwezig zijn. Naast deze logistieke uitbreiding wordt ook het kantoorgedeelte uitgebreid met een prestigieus nieuw gebouw ontworpen door Jaspers-Eyers Architecten, aldus Martine Reynaers, CEO van Reynaers Aluminium.

Reynaers Aluminium investeert ruim 25 miljoen euro in de uitbreiding en vernieuwing van haar hoofdkantoor en magazijnen in Duffel. Dit kadert in een internationaal investeringsplan waarvoor het bedrijf 50 miljoen euro uittrekt. Reynaers Aluminium ondersteunt hiermee haar strategische ambitie om de huidige omzet van 360 miljoen euro (2015) tegen 2020 te laten groeien tot 500 miljoen euro.

Voorheen hadden de magazijnen een totale oppervlakte van bijna 50.000 m². Dankzij de bijkomende 20.000 m² kunnen voortaan verschillende orders gelijktijdig opgehaald en sneller geleverd worden. 12.000 m² wordt gebruikt voor het stockeren van accessoires en onderdelen, waaronder scharnieren, sloten, dichtingen en bevestigingsmateriaal. De overige 8.000 m² dient als bijkomende opslagplaats voor aluminium profielen.

Nu de nieuwe magazijnen in gebruik zijn genomen, kan het oude magazijn voor accessoires worden gesloopt. Dit oudste gebouw op de Duffel-site zal plaats maken voor een nieuwbouw van 6.000 m² als uitbreiding van de isolatieafdeling Erap en het huidige Reynaers Institute, het test-, training en automation centrum van Reynaers Aluminium..

Het Reynaers Institute huisvest ook het R-Lab, een speciaal labo voor R&D projecten waarbij de oplossingen in een vroeg stadium getest worden door middel van rapid prototyping en 3D printing.

“Met de uitbreiding en vernieuwing van de Duffel-site versterken we onze verankering in België, van waaruit we onze lokale en internationale groei op een duurzame manier verderzetten. Op deze manier investeren we actief in onze activiteiten en tewerkstelling in Duffel en in onze internationale aanwezigheid. We zijn immers overtuigd van ons wereldwijd groeipotentieel en de toekomst en het succes van onze aluminiumoplossingen, besluit Martine Reynaers.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.