Nieuws Mechelen Rio Club vindt overnemer en wordt opnieuw echte discotheek: “De draaiende dansvloer blijft zeker”

Rio Club vindt overnemer en wordt opnieuw echte discotheek: “De draaiende dansvloer blijft zeker”

Guy Cammaert (links) en zijn vennoten namen de Rio Club over van Willy Jacobs. Foto: Dirk Vertommen

Rio Club vindt overnemer en wordt opnieuw echte discotheek: “De draaiende dansvloer blijft zeker”

SINT-KATELIJNE- WAVER – De Rio Club in Sint-Katelijne-Waver heeft een nieuwe eigenaar: Guy Cammaert uit Bornem neemt de discotheek in het centrum van Katelijne over en wil opnieuw ieder weekend openen. Met de overname komt er een einde aan meer dan honderd jaar Rio als familiebedrijf, al blijft Willy Jacobs de komende jaren wel bestuurder.

Enkele jaren geleden sloot de bekende Rio Club in de Stationsstraat in het centrum van Sint-Katelijne-Waver de deuren als discotheek. Zaakvoerder Willy Jacobs wilde het rustiger aan gaan doen en koos er daarom voor om de zaak alleen nog te verhuren als evenementenlocatie. In september vorig jaar besliste Jacobs om de zaak te verkopen. De site stond te koop als projectgrond, maar ook een overname behoorde tot de mogelijkheden. Die overnemer werd nu gevonden.

Bornemnaar Guy Cammaert kocht de Rio recent over samen met vennoten Fuat Yaramis, Abdul Tawab Bajawri en Ehsanullah Nooristani. Cammaert heeft zo’n 35 jaar ervaring in de horeca, onder meer als zaakvoerder van restaurant Take Two in Antwerpen, maar het wordt zijn eerste discotheek. “Het is spannend, maar we beginnen vol goede moed aan een nieuw avontuur”, zegt hij. “De voorbije maanden heb ik goed rondgekeken en -gehoord en in andere clubs veel gestolen met mijn ogen. Ik stelde ook een goed en ervaren team samen dat de dagelijkse leiding in handen krijgt.”

 

Draaiende dansvloer

Met de overname keert de Rio als echte discotheek terug. “We openen opnieuw ieder weekend”, zegt Cammaert. “Op vrijdag- en zaterdagavond kan iedereen hier zeker terecht, maar ook voor zondag zoeken we nog een leuk concept. Verder blijft de zaak beschikbaar als locatie voor evenementen, zoals huwelijks- of verjaardagsfeestjes. Het is mijn bedoeling om de komende jaren voort te investeren in de discotheek. Al is dit nu al een van de best uitgeruste clubs van het land, zeker wat de belichting betreft. En er is uiteraard ook de unieke draaiende dansvloer. Die zullen we zeker behouden.”

Met de overname is Rio Club voor het eerst in 109 jaar niet meer in handen van Willy Jacobs’ familie. Zijn grootvader startte de zaak in 1913 als zaal De Volkslust. “Het is Willy zijn kindje, hij heeft er heel zijn leven ingestoken. We gaan er dan ook zo goed mogelijk voor zorgen”, zegt de nieuwe eigenaar. “Tot 2025 blijft hij ook zeker deel uitmaken van het bestuur. Op die manier kan hij nog steeds een oogje in het zeil houden en kunnen wij bij hem terecht voor vragen.”

Nieuwe wind

“Het is niet slecht dat ik een stapje opzij zet”, zegt Willy Jacobs. “Hiphop en R&B zijn nu veel populairder bij de jeugd, maar in die muziekgenres ben ik minder goed thuis. Het is ook goed dat er een nieuwe wind door de Rio zal waaien. Anderzijds ben ik wel blij dat ik nog steeds deel kan uitmaken van het bestuur. Op die manier hoef ik het niet volledig af te geven en kan ik Guy en zijn team van dichtbij helpen. Want na al die jaren organiseerde ik de feestavonden haast op automatische piloot, maar dat is niet zo eenvoudig voor wie nieuw is.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.