RoboJob

RoboJob deelt expertise

Tijdens MTMS, de grootste beurs voor de maakindustrie in België, zal ceo van RoboJob Helmut De Roovere de expertise van zijn bedrijf op het gebied van R&D delen. Hij is één van de zes ceo's die deelnemen aan The Big Machineering Debate.

Tijdens dit debat laat beursorganisator Karl D’haveloose 6 ceo’s aan het woord over R&D in de Belgische machinebouw en de uitdagingen waarmee machinebouwers in België worden geconfronteerd.  Naast De Roovere nemen ook Kurt Hensen (Averna), Joris Ceyssens (IMA), Luc Clabout (Actemium), Gert Vanvuchelen (IPTE) en Jan De Bussere (Manufacturing ASML) deel aan The Big Machineering Debate.  Er wordt stilgestaan bij actuele onderwerpen zoals  Industrie 4.0, Big Data, IoT, cloud, self-learning, cobots, augmented reality, datasharing en beveiliging.

“Over heel wat van deze onderwerpen liggen ook onze klanten wakker”, aldus Helmut De Roovere. “Industrie 4.0 of veiligheid klinken mooi, maar hoe begin je er concreet aan? Daar staan we onze klanten in bij, op een erg pragmatische en praktische manier. Samen zoeken we naar de juiste oplossing, stap voor stap.  We merken dat heel eenvoudige procesaanpassingen kunnen bijdragen tot grote verbeteringen.”

In het debat zal De Roovere ook toelichten hoe er bij RoboJob aan R&D wordt gewerkt. “Dat gebeurt bijna steeds samen met de klant in co-creatie. Onze klanten werken dagelijks met onze robottoepassingen, en zij weten dus als geen ander wat er nog kan worden verbeterd en toegevoegd. Samen creëren we nieuwe toepassingen en bedenken we nieuwe oplossingen. Uiteraard worden die concreet uitgewerkt door een team van ingenieurs bij RoboJob. Samen hebben we op deze manier al heel wat modulaire uitbreidingen ontwikkeld. Het zijn stuk voor stuk elementen waarmee onze klanten hun automatisering kunnen uitbouwen tot een automatisering op maat.”

MTMS vindt plaats in Paleis 5 van Brussels Expo van 22 tot en met 24 maart.