Nieuws Mechelen Robojob installeert 30ste tower

Robojob installeert 30ste tower

Robojob installeert 30ste tower

HEIST-OP-DEN-BERG – Iets meer dan 3 jaar na de lancering mocht RoboJob afgelopen week de dertigste installatie van een Tower afronden. De Tower is het meest geavanceerde product van RoboJob, en kan behalve productbelading ook worden ingezet om pallets te beladen en opspanmiddelen uit te wisselen. Daarmee wordt autonome productie perfect mogelijk. RoboJob is dé specialist in de automatisering van CNC-machines voor kleine en middelgrote series.

Op de EMO Hannover in 2017 stelde RoboJob haar nieuwe Tower voor het eerst voor. Waar het bedrijf tot dan toe steeds gefocust had op het bouwen van oplossingen voor productbelading, ging RoboJob met de Tower een stap verder. “Met de Tower die we destijds presenteerden, zijn we een heel nieuwe weg ingeslagen,” herinnert CEO Helmut De Roovere zich. “Met deze automatisering kan je zowel producten beladen als pallets uitwisselen. Het grote voordeel daarbij is dat de oplossing in de hoogte gebouwd wordt, en je dus over meer dan 10m² opslagruimte beschikt terwijl de Tower op de vloer slechts 1,4m² in beslag neemt.”

Sinds 2017 werden nog heel wat bijkomende features gelanceerd, waardoor er onder andere ook opspanmiddelen kunnen worden uitgewisseld. “Vandaag reiken de mogelijkheden inderdaad heel wat verder. Het gaat niet enkel over werkstukken en pallets uitwisselen, maar ook opspanmiddelen. Daarmee verhogen we de autonomie van de machine aanzienlijk, en wordt het perfect mogelijk om aan de autonome productie van high mix, low volume te doen.”

De afgelopen week heeft RoboJob de 30ste installatie van een Tower afgerond. Dit keer bij Platteau Subcontracting uit Poperinge. Bij deze installatie wisselt de robot automatisch de individuele klauwen van de SMW Autoblok opspanklauwen uit. Die dertigste installatie van een Tower gebeurde in eigen land, en België blijft dus zeker niet achter wanneer het gaat om CNC-automatisering. “Integendeel,” weet Helmut De Roovere. “We merken dat we het afgelopen jaar aan een inhaalbeweging bezig zijn. Een Belg durft al wel eens een afwachtende houding aannemen wanneer het gaat over nieuwe technologie. Maar ondertussen werd het nut van CNC-automatisering wel bewezen, en dat beseffen Belgische ondernemers ook. Sinds het Corona-virus heeft toegeslagen, merken we ook een toename van aanvragen en bestellingen van Belgische klanten.

De andere 29 installaties van de RoboJob Tower staan verspreid over België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Liechtenstein, Italië, Zwitserland en Israël.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.